Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Háromszék Táncegyüttes 2021. novemberi programajánlójaA Háromszék Táncegyüttes újra műsorra tűzi az Átöltözés c. új, néptánc-színházi produkcióját! Novemberben két vidéki és két sepsiszentgyörgyi előadásra várják a nézőket.

 

 

 

Átöltözés

  • 2021. november 10. (szerda),19:00 – Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
  • 2021. november 11. (csütörtök), 19:00 – Barót, Városi Művelődési Ház (Jegyek elővételben a Városi Művelődési Ház jegypénztáránál kaphatóak vagy előadás előtt 1 órával a helyszínen. Helyfoglalás: 0740780353)
  • 2021. november 17. (szerda), 19:00 – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
  • 2021. november 18. (csütörtök), 19:00 – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió

A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyeket a Kulturális Szervezőirodában vásárolhatnak az érdeklődők.

Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, pénteken 9-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104

A Háromszék Táncegyüttes 2021. novemberi programajánlójaBővebben az előadásról:
A szőlő képes a feltámadásra. A fürtöket leszedik, összetapossák, megdarálják, kipréselik, hordóba teszik, majd egy sötét pince mélyére helyezik. A vég órájában azonban megpezsdül az új kezdet. A szőlő új életre kel, és ha jól bánnak vele, csodálatos bor formájában éled újjá.

Ezen gondolatok mentén látogatunk el a híres erdélyi bortermő vidékekre: a Küküllők mentére, valamint Nagyenyed környékére. Az itt élő nemzetiségek (magyar, román, cigány) népi kultúráján keresztül mutatjuk be a „szőlő életét”, a borkészítés különböző fázisait és ezen alkalmakhoz kötődő népszokásokat, mulatságokat.

Koreográfusok: Kis István m.v., Kis Demeter Erika m.v., Farkas Tamás m.v., Farkas Ágnes m.v., Tőkés Zsolt m.v., Tőkés Edit m.v., Melles Endre, Tekeres Gizella

Zenei szerkesztés: Fazakas Levente
Jelmez: Furik Rita m.v.
Kellék: Zayzon Ádám

Rendező-koreográfus: Ivácson László

Tánckar: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Both Eszter, Gere Csaba, Fazakas Mónika, Fülöp Zoltán-József, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Koncz Attila, Lukács Réka, Márton Csaba, Márton Edina Emőke, Melles Endre, Oláh Ágota, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka-Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Szvinyuk Sándor, Virág Imola

Énekes: Erőss Judit
Zenekar: Bajna György, Fazakas Albert, Fazakas Levente, Szilágyi László
Az előadásban elhangzott szövegek narrátora: Laczkó Vass Róbert
A zenei felvételen közreműködik szaxofonon: Dresch Mihály
Az előadás létrejöttét támogatták: a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Csoóri Sándor Alapon keresztül, a Magyar Kormány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

– Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet és rendelkezések értelmében a novemberi előadásokat a 12 év feletti személyek csakis oltási igazolvánnyal vagy a betegségből való felgyógyulást igazoló tanúsítvánnyal tekinthetik meg.

A szájat és orrot eltakaró védőmaszk viselése kötelező az előadások teljes időtartama alatt! Megértésüket köszönjük!

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

(A Háromszék Táncegyüttes közleménye)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.