Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Könyvbemutató - Miklóssi Szabó István: Gyémántmozaik2021. december 7-én, kedden, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében kerül sor Miklóssi Szabó István sepsiszentgyörgyi író Gyémántmozaik című, frissen megjelent novella- és elbeszéléskötetének bemutatására. A könyvet méltatja és a szerzővel beszélget ifj. Király István, a marosvásárhelyi Mentor Könyvek Kiadó vezetője.

Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

A bemutatásra kerülő kötet tizenöt novellát, elbeszélést tartalmaz, amelyek az ókortól egy posztapokaliptikus világig vezetik az olvasót, mindenekelőtt a mesélés szándékát tartva szem előtt. Nincs összefüggés a történetek között, bár valójában egyazon világon belül történnek. A novellák egy körbe rendeződnek, amelyben megjelenik az ókori görög világ, a különféle filozófiák, előrevetítve a kereszténységet, a nyugati civilizációt, a groteszket, a mágikus realizmust, az egzisztencializmust, önmagunk keresését. A Gyémántmozaik belső utazás is lehet, hogy minél jobban elgondolkodtassa az olvasót a különféle mítoszok, legendák eredetéről, amelyek hozzájárultak a nyugati gondolkodásmód kialakulásához. Az olvasó választhat, hogy a történetet élvezi, vagy elmerül az elbeszélések, novellák mélyebb bugyraiban.

Miklóssi Szabó István 1977-ben született Sepsiszentgyörgyön; jelenleg is ott él. 1997-től közöl, előbb verseket a Háromszék napilapban, majd tárcákat és novellákat az egykori Romániai Magyar Szó Színkép mellékletében és a kolozsvári Szabadság napilapban. 2001-től rendszeresen közlik novelláit a Látóban, a Helikonban, a Tiszatájban, az Irodalmi Jelenben, a Székelyföldben, valamint a Várad folyóiratban. 2016-tól az irodalmat népszerűsítő Olvaskola online olvasófórum alapítója és működtetője, 2021-től a Háromszéki Kortárs Szépírók online fórum társszerkesztője. Kötetei: Patkányugró (2005), Purgatórium (2013), Testfüggőség (2019), Gyémántmozaik (2021).

A kötet és a Mentor Könyvek Kiadó más megjelenései az est helyszínén kedvezményesen megvásárolhatók.

A rendezvény az érvényes járványügyi szabályozásokhoz (zöld igazolvány megléte, maszkviselés, távolságtartás) alkalmazkodik.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.