Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Com’ON Sepsi: Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a programHarmadik kiadását zárta december 15-én az ifjúsági kezdeményezéseket támogató Com’ON Sepsi program. A szeptember 20. és december 12. között zajló közösségi akciók, a járványügyi kontextus ellenére is, újra szép létszámban mozgatták meg Sepsiszentgyörgy lakosságát, közel ezer résztvevőt és önkéntes szervezőt vonva be a tevékenységekbe.

A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület a PONT csoporttal partnerségben, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) illetve Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával indította útnak szeptemberben a program harmadik kiadását, amely mára visszatérő eleme a helyi közösségi életnek, inspiráló keretet adva Sepsiszentgyörgy különböző érdeklődésű csoportjai számára az ötletek megvalósítására, terveik kivitelezésére.

Az első, 2019-es alkalmat követően a Com’ON mindkét soron következő kiadása a járványügyi keretek között zajlott, folyamatos kihívások elé állítva a kezdeményezőket. A 2020-as év a rugalmasságnak köszönhetően lehetett sikeres, míg a 2021-es kiadás a már ismert, alternatív megoldások segítségével épült fel, összesen 30 online és offline akció megvalósításával.

A közönségszavazás által nyertesnek ítélt kezdeményezések sorában hangsúlyos szerep jutott gyermekprogramoknak, így a fiatal családoknak több, mint tíz kezdeményezésbe volt lehetőségük bekapcsolódni szeptember-december folyamán. Emellett 6 egészséges életmódot népszerűsítő mozgósításra, valamint szintén több, mint tíz kreatív, készségeket fejlesztő, illetve környezetszépítő akció került megvalósításra a program támogatásával.

„Örömmel nyugtázzuk, hogy évről évre a lakónegyedek és Sepsiszentgyörgyhöz tartozó falvak lakói egyre hangsúlyosabban vannak jelen kezdeményezéseikkel, Az idei kiadás során harmincból közösségfejlesztési akcióból hetet valósítottak meg a szépmezői és kilyeni fiatalok. Bízunk benne, hogy a város más részein lévő szomszédságok is kedvet kapnak környezetszépítő akciókhoz a következő kiadások során” - nyilatkozta Knop Ildikó, a Com’ON Sepsi program koordinátora, hozzátéve, hogy a harmincból hét kezdeményezés az említett városrészekről érkezett.

A közösségi rendezvényeken túl olyan, maradandó termékeket is eredményként tudhatunk, mint egy felújított játszótér, valamint különböző videóanyagok, kiadványok és kézzel készített alkotások. Az események többsége személyes találkozással, míg néhány kezdeményezés megvalósítása továbbra is az online térben zajlott.

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. december 15.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.