Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az ellenőrzés lezárult – Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókértTegnap, 2021. december 20-án a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezés aláírásainak ellenőrzése lezárult. A szervezőkhöz megérkezett a Magyar Választási Bizottság tájékoztatása, hogy jogerőre emelkedett a tanúsítványt is magába foglaló határozat, amely szerint 901 758 aláírásból 826 826 érvényes. Két nappal korábban Portugáliából és Ciprusból is tájékoztattak az érvényes aláírások számáról, és ezzel teljessé vált az a táblázat, amely mind a 27 uniós tagállamból érkező aláírásokat tartalmazza, és amely jelen közlemény része.

Az ellenőrzés lezárult – Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókértUniós szinten az érvényes aláírások száma 1 266 682, számunkra viszont az sem elhanyagolható, hogy összesen 1 418 659 aláírást gyűjtöttünk. Az érvénytelen aláírások aránya az összegyűjtött aláírások számához viszonyítva átlagosan 10,73 százalék.

A polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételekor arról beszéltünk, hogy amennyiben sikeres lesz, akkor megnyílik előttünk egy új küzdőtér. Ez megtörtént. A nemzeti régiók népessége egy új eszközt kapott, hogy szülőföldjének gazdaságát fellendítse, megőrizve annak regionális identitását. De az Európai Unió kohéziós politikája is megújulhat, hogy joghézagok, az Unió alapvető értékeinek sérelme nélkül valósuljon meg a szerződésekben rögzített cél: „átfogó, harmonikus fejlődésének előmozdítása érdekében az Unió úgy alakítja és folytatja tevékenységét, hogy az a gazdasági, társadalmi és területi kohézió erősítését eredményezze.”

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2021. december 21.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.