Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Közönségtalálkozó Bogdan Coșa brassói íróvalA Román Kultúra Napja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse a színhelye 2021. január 14-én, pénteken, 18 órától annak a közönségtalálkozónak, amelynek meghívottja Bogdan Coșa brassói író. A szerző beszélgetőtársa az eseményen Adrian Lăcătuș brassói irodalomkritikus.

A szerzői est szervezője a Bod Péter Megyei Könyvtár, partnerségben a Teinnel és a brassói Transilvania Egyetem bölcsészkarával. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Bogdan Coșa (1989, Feketehalom): író, műfordító, a DoR c. internetes folyóirat vezető szerkesztője. 2011-től van jelen köteteivel az irodalmi életben, nevét Poker-trilógiája tette ismertté (ennek kötetei: Poker, 2011 – Poker. Black Glass, 2013 – Ultraviolență, 2017). 2013-ban jelent meg O formă de adăpost primară c. verskötete, legutóbbi könyvei pedig a Cât de aproape sunt ploile reci c. regény (2020), illetve a Ziua în care Adam a devenit băiat bun c. ifjúsági regény (2021).

Szakmai elismerései: a Cartea Românească Kiadó debütdíja (2010), A 2013-as év fiatal prózaírója, az Akademie Schloss Solitude, a Literaturhaus Salzburg és az Observator Cultural hetilap alkotói ösztöndíja.

A rendezvény az érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazodik.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.