Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Koszika és a Swing á la Django koncertje a Magyar Kultúra Napján SepsiszentgyörgyönKoszika és a Swing à la Django fergeteges koncertje 2022. január 20-án, 20 órától lesz a Tamási Áron Színház nagytermében. Az eseményt a Kónya Ádám Művelődési Házzal közösen szervezi a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy.

Koszorus Krisztina Koszikát a Koszika & The HotShots énekesnőjét a sepsiszentgyörgyi közönség már elég jól ismeri. Népzenész család legfrissebb hajtásaként, már kisgyermek kora óta csak a zene érdekelte. Habár szakmáját tekintve klasszikus hegedűművész, leginkább énekesnek vallja magát. Könnyűzenével 2006 óta foglalkozik, számos műfajban kipróbálta magát, mint jazz, latin- és népzene. Illetve a rockopera sem ismeretlen számára, hiszen ő játszotta Gizellát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukcióban. Fellépett már Szlovákiában, Portugáliában, Magyarország különböző területein és Kanadában is. Láthattuk neves nemzetközi fesztiválokon és televíziócsatornákon is. Három alkalommal illették legjobb énekes, legjobb szólista díjjal neves nemzetközi jazzfesztiválokon, és volt már az Év Felfedezettje is.

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova. Ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A Swing à la Django zenekar tagjai korábban olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Stochelo Rosenberg, Sting, Zubin Mehta, Andrea Bocelli és Roby Lakatos. Felléptek többek között a New York-i Carnegie Hall-ban, a Hong Kongi Operában, a Royal Albert Hall-ban, a Montreux-i Jazz Fesztiválon és a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválon.

Koszika a Swing à la Djangó zenekarral 2021-ben Csíkszeredában találkozott először. Azóta született pár dal, amelyet a sepsiszentgyörgyi közönség először fog hallani egy nagyon különleges koncert alkalmával, premierként. Nem titok az sem, hogy a nyári találkozás folytatásaképpen megszületett az Utazás című daluk, amely bejutott a Duna TV A dal című műsorban a 40 legjobb közé, természetesen ezt a dalt is hallhatja majd a nagyérdemű.

Jegyek kaphatók a Városi Jegyirodában elővételben, a teljes árú jegy 30 lej, a kedvezményes pedig 15 lej.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.