Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

29 ev osono szinhazmuhelyBudapesten, műhelyfoglalkozással és a fővárosban lakó egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepli 29. születésnapját az Osonó Színházműhely. A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 183 tagja volt és az évek során összesen 22 előadás került bemutatásra, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal.

Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 29 év alatt összesen 1.443 előadást tartott a társulat, amelyből 1.100-at az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 54 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Osonó SzínházműhelyEbben az évben az Osonó legfontosabb célja között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a Színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. Egy év kihagyás után, a társulat újra visszatér a színházi projektekhez. Február 21-én új bemutatóra kerül sor. A budapesti nézők láthatják először a József Attila szövegeiből létrehozott Nem vagyok, csak mások látnak című egyszemélyes produkciót Mucha Oszkár előadásában és Fazakas Misi rendezésében. A budapesti előadássorozat folytatásaként, márciusban Sepsiszentgyörgyön majd több erdélyi településen is látható lesz az előadás.

Az eddig 582 alkalommal előadott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkció felújítása április második felében fog megtörténni és Budapesten, Szentesen, Szombathelyen, illetve több erdélyi településen, köztük Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Nagykárolyban lesz látható az előadás.

Az idei évben a hagyományos-, fórumszínházi- és osztálytermi előadásoktól kezdődően, különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek képezik a társulat, főként Budapestre fókuszáló idei terveit.

Osonó SzínházműhelyAz Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosítunk a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse.

Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is.

Az Osonó alapítója és vezetője 1993- 1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi. A társulat egykori tagjainak névsorát itt lehet megtekinteni:

https://www.osono.eu/egykori-tagok

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.