Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Február 7-től új parkolási szabályok lépnek érvénybe Sepsiszentgyörgy központjában

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Nullás Övezet létrehozásával, február 7-től új parkolási szabályokat vezet be a város központjában.

A Nullás Övezetben legtöbb két órát lehet parkolni!

Ennek értelmében az 1918. December 1. utcában (a Szent György tér és az egykori Bodok szálló közötti területen), a Gróf Mikó Imre utcában és a Szent György téren (a Sugás áruház előtt) található nyilvános parkolókban legtöbb két órára korlátozzák a parkolást. A parkolási díj változatlan marad, hétköznapokon 8:30 és 16:30 óra között 3 lejbe kerül egy órára. Azok a személyek, akiknek a lakcíme a Nullás Övezetbe szól, továbbra is a tavalyi áron, azaz havi 75 lejért vagy évi 500 lejért vásárolhatnak parkolóbérletet.

„Megfigyeltük, hogy a parkolóhelyek nagy többségét a belvárosban dolgozók foglalják el, akik éves parkolóbérlettel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy reggel az első órákban elfoglalják a parkolóhelyeket és ezek csak délután szabadulnak fel, pedig pont az lenne a cél, hogy a belvárosban az ügyeket intéző lakók könnyen leparkolhassák az autójukat arra a rövid időre” – sorolta a városvezető.

Fontos! A Nullás Övezetben csak azok parkolhatnak két óránál többet, akiknek ide szól a lakcímük és parkolóbérlettel rendelkeznek. Azok, akiknek a munkahelyük ezen a területen található, két óránál hosszabb ideig a szomszédos utcákban hagyhatják autójukat, így például a Csíki utcában, a Gábor Áron utcában, a Gödri Ferenc utcában vagy az Olt utcában.

Az egykori Bodok szálló előtti parkolóban is a fenti szabályok érvényesülnek (3 lejes óránkénti díj, legtöbb 2 órás időkorláttal, a parkolóbérletek itt nem érvényesek). A közeljövőben a parkoló bejáratához sorompót szerelnek majd fel és a parkolási díj óránkénti 5 lejre fog emelkedni.

A parkolási díjakat készpénzzel lehet kifizetni a közelben található 7 parkolóautomata egyikénél, vagy SMS-ben a 7420-as számon, illetve a Tpark alkalmazáson keresztül. Fontos megjegyezni, hogy a parkolóautomaták nem adnak visszajárót! A nagycsaládos kártyával rendelkezők, a fogyatékkal élő személyek és az elektromos autók tulajdonosai ingyenesen és időkorlátozás nélkül parkolhatnak a Nullás Övezetben.

A Nullás Övezeten kívül eső, fizetős parkolóhelyeken továbbra is érvényben marad a 15 lejes (SMS-ben: 3 euró + ÁFA) napidíjas parkolás, a két órás időkorlátozás kizárólag a Nullás Övezetben lép érvénybe.

A parkolási díj befizetésének elmulasztása vagy a határidő túllépése esetén a Helyi Rendőrség munkatársai az eddigiekhez hasonlóan, a gépkocsi szélvédőjére helyezik a fizetési felszólítást, amelynek értéke február 7-től a Nullás Övezetben 45 lejre, a többi fizetős parkolókban pedig 30 lejre emelkedik. A felszólításokban szereplő összegek kifizetésének elmulasztása esetén, további 200-tól 400 lejig terjedő pénzbírságot szabnak ki, ezeknek a 15 napon belüli kifizetése esetén csak az összegnek felét kell kifizetni.

Jó tudni! Azok a gépjárművezetők, akik a Nullás Övezetben váltottak parkolójegyet, annak érvényességi ideje alatt a város bármely más, nyilvános fizetős parkolójában parkolhatnak.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.