Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ingyenes szállást biztosít az ukrajnai menekültek számáraA helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsáthatnak a menekültek rendelkezésére Sepsiszentgyörgyön.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segítséget nyújt azoknak az ukrán állampolgároknak, akik a háború miatt otthonukat és hazájukat kényszerültek elhagyni.

Az ukrajnai fegyveres konfliktus és az országunkba érkező menekültek növekvő hulláma miatt a Helyi Készenléti Bizottság úgy döntött, hogy összesen 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoz létre. Szükség esetén a szálláshelyek számát növelni fogják.

Ukrajnában véres és kegyetlen háború dúl, melynek eredményeképp emberek ezrei válnak földönfutókká és kénytelenek elmenekülni a háborús övezetből. Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segíteni szeretne a hozzánk érkező vagy a városunkon áthaladó menekülteknek élelemmel és szállással. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség zöld száma, a 0800 800 767-es telefonszám, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezésével kapcsolatban.

A helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsátanak a menekültek rendelkezésére (szállók, panziók vagy akár a saját lakásuk). Ezért kérjük azokat, akik segíteni szeretnének, hogy március 6-ig az címen jelezzék a felajánlott szálláshelyek számát és a lakhatási feltételeket (költségmentesen, térítés ellenében, az összeg értékét stb.), valamint a pontos címüket és elérhetőségüket.

Együtt jobbak lehetünk és segíthetünk mindazokon az embereken, akik egy értelmetlen háború ártatlan áldozatai!

(Városimázs Iroda közleménye)

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.