Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nemes Gyula könyvbemutatója a Bod Péter Megyei KönyvtárbanNemes Gyula „Népem biztonságát őrzöm”. Maros-Torda vármegyeiek a Magyar Királyi Csendőrség kötelékében című könyvének bemutatójára kerül sor 2022. március 9-én, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

A házigazda intézmény Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) sorozatába illeszkedő rendezvényen a 2021-ben megjelent kötetet Lőrinczi Dénes történész, könyvtáros méltatja, illetve beszélget a szerzővel.

Nemes Gyula (1969): helytörténész, a Maros megyei Nagyernyén él, számos helytörténeti monográfia és tanulmánykötet szerzője, szerkesztője. Most közönség elé kerülő munkájában egyéni életutakon keresztül mutatja be a csendőrség sorsát és működését a második világháború folyamán és az azt követő időszakban. Ritkán kutatott témát taglal könyve, amelynek megírásában személyes, családi indíttatás is vezérelte a szerzőt.
A kötet a bemutatón megvásárolható.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.