Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Múzsák lázadása – Válogatott írások nőművészekről és női művészekről könyvbemutatóBordács Andrea: Múzsák lázadása - Válogatott írások nőművészekről és női művészekről című, 2021-ben megjelent könyvének bemutatójára kerül sor a szerző, valamint Ungvári-Zrínyi Kata művészetkritikus és kurátor jelenlétében. Az eseményre március 17-én, csütörtökön, 18 órától a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben kerül sor (Sepsiszentgyörgyi, Szabadság tér 2. szám).

A szerző kortárs művészettel foglalkozó szakember, akinek többek között az egyik kutatási területe a nőművészet. A tanulmánykötet azon tanulmányaiból válogat, melyek ezt a női nézőpontot vizsgálják. A kötet bevezetőjében definiálja, kiket is nevezünk nőművészeknek, mennyiben mások, mint a női művészek, majd áttekintést kapunk a női alkotók, de különösen a nőművészek különböző nemzedékeiről, melyiknek melyek voltak a céljai.

Bordács Andrea esztéta, műkritikus, független kurátor, az ELTE BDPK Vizuális Művészeti tanszékének docense és tanszékvezetője.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.