Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Miniévad a Cimboráknál!2022. március 21-27. közötti időszakban Miniévadot tart a Cimborák Bábszínház. Egy hét alatt 5 különböző előadásra kerül sor a sepsiszentgyörgyi közönség számára. Az előadásokkal a szervezők azt szeretnék hangsúlyozni és minél szélesebb célközönséghez eljuttatni, hogy a bábszínház egy sajátos műfaj és korosztálytól függetlenül igen fontos szerepe van az egyén és a közösség formálásában.

„Bábszínház a periférián” című programot 2017-ben indították útjára és az elmúlt két évet leszámítva gondosan figyeltek arra, hogy előadásaikkal olyan helyszínekre is eljussanak, ahol ritkán, vagy egyáltalán nem jár bábszínház, illetve, hogy olyan közösségeket, csoportokat (speciális igényű-, fogyatékossággal élő-, vagy árva gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket, időskorú személyeket) szólítsanak meg, hívjanak el, akik ritkán, vagy egyáltalán nem láttak bábszínházi előadásokat.

Idén, március 21-én, hétfőn a Bábszínházi Világnapon 11 órától A fák titkos szíve (r. Páll Gecse Ákos) című bábelőadásukra az Írisz Házban foglalkoztatott, fogyatékkal élő fiatalokat látják vendégül. Március 23-án, szerdán 11 órától A fehér macskahercegnő (r. Nagy Lázár József) című bábjátékot az őrkői Néri Szent Fülöp Multifunkcionális Központba viszik a helyi közösségnek. Március 25-én, pénteken 11 órától, Ha Szent György lehetnék... (r.Vajda Zsuzsanna) című előadás vendégei a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ lakói lesznek.

A sepsiszentgyörgyi bábszínházkedvelőket szeretettel várják előadásaikra a következő időpontokban:

  • Bábszínházi Világnap – Március 21-én, hétfőn 18 órától A fák titkos szíve (r. Páll Gecse Ákos) című afrikai népmese alapján készült bábjáték ajánlott életkora: 4+.
  • Március 22-én, kedden 17 és 19 órától A fehér macskahercegnő (r. Nagy Lázár József) című bábelőadás ajánlott életkora: 3+. Az előadás a paraván mögül is megtekinthető. A helyek száma korlátozott, előzetes jelentkezés szükséges.
  • Március 24-én, csütörtökön 18 órától Ha szent györgy lehetnék… (r.Vajda Zsuzsanna) című zenés, maszkos bábjáték ajánlott életkora: 6+.
  • Március 26-án, szombaton 11 órától Feketeország (r.Vajda Zsuzsanna), Benedek Elek meséje nyomán készült bábjáték ajánlott életkora: 5+.
    A bábelőadások helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1 szám).
  • Színházi Világnap – Március 27-én, vasárnap 20:07 és 21:13 órától a Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című Örkény István egyperces novelláiból készült kirakat-előadásunkat kizárólag 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!
    Az előadás a Tamási Áron Színház kirakatában játszódik. Megtekinteni a Szabadság téren felépített 21 személyes nézőtérről lehet.

Jegyeket foglalni, illetve az előadásokkal kapcsolatban érdeklődni a 0755 335400 telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet. Részletes információk a www.facebook.com/Cimborak oldalon.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.