Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Vargyasi Levente és T. Bányai Péter Keserédes című dokumentumfilmjének bemutatója2022. május 12-én, csütörtökön, 18 órától a Variart és a Dunatáj bemutatja Vargyasi Levente és T. Bányai Péter Keseredés című dokumentumfilmjét. A vetítést követően beszélgetésre kerül sor az alkotókkal.

A film az erdélyi cukorrépa-termesztés végnapjait követi nyomon. Kettős nézőpontból láttatja a kisgazdák vergődését és a cukorgyárak bezárását, elkeseredett helyzetben lévő termelők, ellehetetlenített vállalatok vezetői vallanak helyzetükről. Mindkét oldalon a kiszolgáltatottság tapasztalatát közvetítik a filmben szereplő háromszéki gazdák, valamint a botfalusi és a nagyváradi cukorgyárak vezetői.

 


Fotó: Vargyasi Levente

A belépés díjtalan (A helyek száma korlátozott, helyjegyet a Művész Mozi pénztáránál vagy telefonon: a 0787 526 102 számot tárcsázva lehet foglalni).

Partnerek: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Művész Mozi, Kobak Design.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.