Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gergely István (1939–2008) szobrászművész kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban2022. május 27-én, péntek 18 órakor kerül sor az Erdélyi Művészeti Központban Gergely István (1939–2008) szobrászművész kiállításának megnyitójára.

A tárlatot Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Deák Ferenc műkritikus és Bocskay Vince szobrászművész nyitják meg.

Kurátorok: Bordás Beáta és Gergely Zoltán

Gergely István legnépszerűbb alkotásai a sajátos jelrendszerű kompozíciókká formált absztraháló domborművek, valamint az erdélyi és egyetemes magyar művelődés és kultúrtörténet jeles személyiségeit megörökítő, ikonokra jellemző egyetemes emberi értékek jellemzését hordozó plakettek. Ugyanakkor a művész több jelentős munkája föllelhető romániai köztereken és intézményekben.

A kiállítás megtekinthető 2022. május 28. és július 2. között, keddtől péntekig 10-től 18 óráig, szombaton 11-től 18 óráig.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Erdélyi Művészeti Központ Egyesület
Támogatók:
Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt., Carola Egyesület

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.