Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgyön a Szimplában koncertezik az Anima Sound SystemSepsiszentgyörgyön koncertezik az Anima Sound System, ahol az idén megjelent albumuk dalai mellett a jól ismert slágereiket is hallhatja majd a közönség, úgy mint a 68 vagy a Csinálj Gyereket című dalokat. 2022. június 26-án este nyolc órakor ad otthont a Szimpla Sepsiszentgyörgy a koncertnek, melyre a belépő 35 lej lesz elővételben 22-én 12 órától a Szimplában, illetve 26-án 19 óra 30 perctől a kapunyitásnál. A koncerteken Prieger Fanni, Telma Lincoln énekesnők és Törőcsik Franciska színész-énekesnő is színpadra lép.

A zenekart - amelyet Magyarország első elektronikus tánczenekarának is tekinthetünk - Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs alapította 1993-ban. A formáció pályafutását alig kell valakinek bemutatni: külföldi turnék, világsztárokkal való együttműködések (mint az Asian Dub Foundation, Terry Lee Brown Jr, vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone), számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, zenei díjak és elismerések jellemzik a zenekar előadóművészetét.

Sepsiszentgyörgyön a Szimplában koncertezik az Anima Sound SystemLegnagyobb erősségük a táncoltatás, az energikus koncertek és a művészi bátorság. Időről időre képesek megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni úgy, hogy a koncerteken megmaradt szórakoztató, sok generációnak szóló popzenekarnak.

Idén megjelent legújabb albumuk a Szomnakuno, amelyet egy teltházas koncerten mutattak be a Magyar Zene Házában, Budapesten. Az albumon szereplő Öltöztessél fehérbe című daluk kisfilmjét beválogatták a Berlin Music Film Awards, Best Narrative kategóriájának döntőjébe. A filmen olyan neves szakemberek dolgoztak, mint Kostil Luka és Mazzag Izabella rendező, valamint Gothár Márton, az Aranyélet című filmsorozat vágója. Mindezeken túl a zenekart idén Fonogram díjra is jelölték.

A folyamatos megújulás nemcsak az Animára, hanem a zenekar vezetőjére, Prieger Zsoltra is jellemző. Újabb és újabb zenés-irodalmi műveket alkot, amelyek az irodalom, a zene és az elektronika különleges és izgalmas ötvözetei. Legutóbb Nagy Katica színésznővel a Pilinszky és én című előadást mutatták be a Csíkszeredai Könyvvásáron, valamint Székelyudvarhelyen.  

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.