Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

EMuK Muzeumok Ejszakaja 2022 2A Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső pénteken, az év egyik legrövidebb éjszakáján, 2022. június 24-én 18 órától, az Erdélyi Művészeti Központ éjfélig gyerekfoglalkozásokkal, élő zenével, interaktív műhelymunkával és művészeti előadásokkal várjak művészetkedvelő közönséget a Művészetek Éjszakájára.


A Múzeumok Éjszakája Európa-szerte megszervezésre kerülő programsorozathoz csatlakozva, igyekszünk megragadni az alkalmat, hogy újra kapcsolatba kerüljünk közönségünk apraja-nagyjával. Az interaktív grafikai műhelyek valamint gyerekfoglalkozások betekintést nyújtanak az alkotói folyamatokba. A gyerekek 18 és 20 óra között Jakab Zsuzsanna és Hosszu Zoltán pedagógusok vezetésével, földszinti kiállítótereinkben megismerkedhetnek Gergely István szobrászművész alkotásaival, felfedezhetik a szénrajz illetve az agyagozás technikáját. Szintén a földszinti kiállítótereket gazdagítja majd a Vörös T. Balázs által vezetett sziluettfotózás műhely, Kusztos Attila grafikusművész mininyomda bemutatója valamint az Egykutya & Co. (Vetró Bodoni Barnabás és Nagy Bea) linóleummetszet készítő műhelye.

Az est folyamán, 20 órától, a harmadik emeleti kiállítótérben bemutatjuk Molnár Zoltán festőművész kiállításának katalógusát. Az esemény keretében Miklóssy Mária képzőművésszel, a festőművész kortársával és családi barátjával Bordás Beáta művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője beszélget. 21 órától, a földszinti kiállítótérben Vetró András szobrászművész tárlatvezetése nyújt fogódzót Gergely István műveinek értelmezéséhez, fél tíztől pedig belehallgathatnak a Jazzpar Trio koncertjébe.

Az est folyamán családias hangulat várható, hiszen közreműködőink mindannyian egyben gyakori szereplői is az Erdélyi Művészeti Központ hétköznapjainak.
A belépés minden programunkra ingyenes.

Részletes program:

--> Varázsműhely (gyerekfoglalkozások) – FÖLDSZINT

18:00–19:00 és 19:10-20:10 között: Mese és szénrajzolás 5–9 éveseknek (Jakab Zsuzsanna)
18:00–20:00 – Agyagozás 7–15 éveseknek (Hosszú Zoltán)

--> Interaktív grafikai műhelyek – Földszint
18:00 – 23:00 – Mininyomda (Kusztos Attila)
18:00 – 20:00 – Sziluettfotózás (Vörös T. Balázs)
20:30 – 23:00 – LinoLove – linómetszetek készítése (Egykutya & Co.)

--> Katalógusbemutató – 3. emelet
20:00 – A Molnár Zoltán kiállítás katalógusát bemutatják: Miklóssy Mária és Bordás Beáta

--> Tárlatvezetés – Földszint
21:00 – Vetró András szobrászművész tárlatvezetést tart a Gergely István kiállításban

--> Élő zene – Földszint
21:30 – 23:30 – Jazzpar Trio

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Erdélyi Művészeti Központ Egyesület

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.