Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Elkezdődött az Osonó ifjúsági dolgozók támogatását szolgáló hosszútávú Erasmus+ programjaAz Osonó Színházműhely, a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben hozta létre a „Youth Workers Go!” elnevezésű projektet, amely célja, hogy ingyenesen elérhető, változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzésekkel támogassa az ifjúsági szakemberek munkáját.

Ennek érdekében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával egy három állomásos projektre kerül sor, amelyben az önismerettel, az egészséges életmóddal és a testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és képzések kapnak hangsúlyt.

Az első eseményre június 13. és 18. között került sor Sepsikőröspatakon a Virágcsárda Panzióban, ahol 18 romániai, magyarországi és szerbiai résztvevő volt jelen. A legnagyobb hangsúlyt az egészségtudatos nevelés, illetve a fiatalok egészséges szellemi és fizikai egyensúlyának elősegítése kapta, így a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak voltak. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő-, csapatösszehozó- és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartotta, míg Prezsmer Boglárka egy drámapedagógiai foglalkozással járult hozzá a résztvevők önismeretéhez. Szolomájer Timi egy sportosabb tevékenységet vezetett, illetve Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhetett a sport- és életviteli foglalkozásokban.

A projekt egy hosszútávú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely a régióban jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre. A következő állomás Budapesten lesz szeptember 5. és 10. között, valamint a harmadik állomásra a vajdasági Tóthfaluban kerül sor, jövő év januárjában.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.