Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Pilinszky és én – Zenés irodalmi est a sepsiszentgyörgyi SzimplábanA Szimpla és Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy közös szervezésében jön létre a Pilinszky és én című zenés irodalmi est Prieger Zsolttal, az Anima Sound System alapítójával és Magyar Borival, a Makám együttes énekesével. Az előadásra 2022. július 18-án, azaz hétfőn este 8 órakor kerül sor a Szimplában, amely után lehetőség nyílik beszélgetni az alkotókkal.

Pilinszky János a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője. Az ő életművének tiszteletére alkotta meg Prieger Zsolt a Pilinszky és én című zenés-irodalmi előadást, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez. Különleges, kihagyhatatlan élmény, a szokásos irodalmi estek összes kliséjét kihajítja az ablakon.

A műsor ősbemutatója a tavalyi 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt a Magyar Költészet Napján. Prieger Zsolt fellépőpartnere Sepsiszentgyörgyön Magyar Bori, a sokoldalú előadóművész és énekes lesz, aki több produkció főszereplője és a Makám együttes énekesnője.

Szervezők: Szimpla Sepsiszentgyörgy, Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy


Forgatható, 360 fokos videórészlet az előadásból:

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.