Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Nat Osborn Band (NYC) koncertezik a sepsiszentgyörgyi SzimplábanSepsiszentgyörgyön koncertezik a New York-i Nat Osborn Band, amelynek a Szimpla Sepsiszentgyörgy ad otthont 2022. július 28-án, 20 órától.

A Nat Osborn Band egy New York-i együttes, az Atlanti-óceán mindkét partján otthonosan mozog. Osborn „okos, ütős dallamokat ír, amelyek ötvözik az old school Gershwin-korszak dalművészetét a határozottan modern érzékenységgel” (Popdose). Az őt körülvevő zenekar mesteri zenészekből áll, akik mindegyike saját egyedi zenei hangját hozza Osborn ötletes dalaihoz. Nat New Yorkban született és napjainkban is ott él. A város minden energiája a vérében és a zenéjében lüktet, amit magával visz, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel. Stílusa New Yorkhoz hasonlóan a hatások eklektikus keveréke. Egy halom soul és erős adag funk, jazz és indie-rock keveredik egy izgalmas és vibráló eredeti hangzással. A zenekar energikus show-iról vált közismertté, legyen a helyszín egy nagy fesztiválszínpadon, vagy egy fülledt pincehelyiség.

A 2012-ben alakult Nat Osborn Band 2013 áprilisában adta ki debütáló albumát, a The King and The Clown-t a híres New York-i Le Poisson Rouge-ban. A megjelenést követően a zenekar fáradhatatlanul turnézott, több mint kétszáz koncertet adott az Egyesült Államok és Európa között. Fesztiválokon léptek fel, gyakran szerepeltek az Atlanti-óceán mindkét partján, és nyolc ország televíziójában lettek ismertek.

A zenekar 2016 őszén adta ki első koncert albumát. A felvételt, amely a zenekar 2015-ös európai turnéja alatt készült, Danielle Warman (Bruce Springsteen, Phish) keverte.

2018-ban a banda kiadott egy két dalos kislemezt a „Roam” + „Drifting” címmel. 2020 februárjában a zenekar élő koncertet vett fel a New York-i Rockwood Music Hallban. A koncertet a hozzá tartozó videóval együtt 2021-ben tették közzé a YouTube-on és a Bandcamp-en.

Osborn 2022 nyarán turnéra repül Európába a banda gitárosával, Dustin Carlsonnal, aki az kíméletlen szólók, az ötletes ritmusjáték és a pompás texturális támogatás jellegzetes keverékét hozza magával. A krakkói születésű Mike Parker basszusvirtuóz, régi munkatársuk és New York-i társuk lesz együtt. A New York-iak triójához csatlakoznak a legjobb európai zenészek, köztük a híres lengyel szaxofonos, Slawek Pezda. A 2022-es koncertturné keserédes hangulatban indul majd, hiszen az együttes 2021-ben elveszítette egyik tagját. A Damian Niewinski dobos a Covid-19 világjárvány áldozata lett. A zenekar ezt a turnéját az ő emlékének ajánlja.

Jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, amelynek ára 35 lej.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.