Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Befejeződött az Osonó Színházműhely #Reaktiv alkotói táboraA társulat #Reaktiv elnevezésű projektje március- november időszakban zajlik és legfontosabb célja, hogy öt település középiskoláiban, mintegy 250 diák és 50 tanár számára a színház, a film és a drámajáték segítségével impulzust és lendületet adjon a Covid19 utáni időszak újrakezdéséhez. A projekt részeként, augusztus 28. és szeptember 3. között Sepsikőröspatakon került sor arra a drámatáborra, amelyben a partneriskolákból kiválasztott diákok és tanárok vettek részt. A tábor egyik kiemelt célja a színházi és önismereti műhelyfoglalkozások mellett egy 15 perces rövidfilm elkészítése volt, amely a résztvevő fiatalok és tanárok kreativitását és saját, személyes tapasztalataikat segítségül hívva, a jelenkori oktatási helyzetre reflektál.

A Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional által támogatott #Reaktiv projekt első szakaszában az Osonó két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár március végén csapatépítő és önismereti műhelyfoglalkozást tartott a fiatalok és tanáraik számára. A tréningek jó helyzetnek bizonyultak arra, hogy az elmúlt két év és főként az online oktatásban kialakult nehéz helyzetek után, úgy a fiatalok, mint a tanárok motivációt kapjanak a munkához, a tanuláshoz és megtapasztalják a személyes kapcsolatok és főként a közösségben való létezés és együttműködés fontosságát. A két szakember szeptember folyamán visszatér a csoportokhoz, hogy az önismereti tréningek által megerősítse és elmélyítse mindazt, amit a projekt során a résztvevők önmagukban, motivációjuk, céljaik és együttműködésük tekintetében megtaláltak.

Májusban Szilágycseh, Nagykároly, Nagyvárad, Érmihályfalva és Sepsiszentgyörgy középiskolás diákjai láthatták az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadást, amelyek után közönségtalálkozókra került sor, így teret adva a közös gondolkodásra, a dokumentarista produkcióban felvetett témák és problémák megvitatására.

Az Osonó Színházműhely és annak jogi háttere, a Bolyongó Színházi Egyesület egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.