Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Évadkezdés a Cimborák Bábszínháznál!A Cimborák Bábszínház újult erővel és izgalmas projektekkel lát neki a 2022-2023-as évadnak. A 11 fős társulat újabb színésszel bővült, Pánczél Kata, kolozsvári mesteris hallgató személyében.

Az évad első felében új előadás létrehozására koncentrálnak, Dávid Péter vezetésével, szeptember 1-én elkezdődött az Egyszer egy királyfi című zenés-bábos produkció próbafolyamata. Az előadás 4 éves kortól ajánlott, tervezett bemutatója október 21.

Szeptember 30-án, kiemelt programokkal ünnepelik a Magyar Népmese Napját, és tervezzik a december 3-i Nagy Kopeczky Kálmán Emléknapot.

November 9-től egy különleges időbeli utazásra vállalkoznak, elkészítik a Nagy Kopeczky Kálmán által rendezett Betlehem című előadás reprodukcióját, Nagy Lázár József vezetésével, valamint az időközben színésszé vált Nagy Kopeczky Kristóf közreműködésével. A betlehemes játék 2004-ben készült és 10 évig szerepelt a bábszínház repertoárjában. A legtöbbet játszott előadások egyike volt. A reprodukció bemutatóját november 27-én, advent első vasárnapján láthatja a nagyközönség.

Az évad második felében, januárban a bábszínház 25 éves évfordulóját ünnepelik színes programokkal, retrospektív eseményekkel, régi előadások vetítésével.
A közönségünk igényeit figyelembe véve, február-március folyamán újabb babaelőadást készítenek.

Továbbá műsoron tartják A Részeg halottakat nem szolgálunk ki! Örkény egyperceseiből készült kirakat-előadásukat, a Feketeország (r. Vajda Zsuzsanna) bábjátékot és Ha én Szent György lehetnék (r. Vajda Zsuzsanna) zenés, maszkos játékot, A buták versenye (r. Dávid Péter), A fehér macskahercegnő (r. Nagy Lázár József), A fák titkos szíve (r. Páll Gecse Ákos) című előadásaikat.

A Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című kirakat-előadást, évadnyitásként szeptember 16-án, pénteken és 20-án, kedden játsszák a Tamási Áron Színház kirakatában. Ezt követően, szeptember 22-én játsszák a székelyudvarhelyi dráMA – VIII. Kortárs Színházi Fesztiválon.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.