Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A magyar népmese napja SepsiszentgyörgyönSzeptember 30-án, pénteken a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház karöltve a Guzsalyas Alapítvánnyal több programmal tiszteleg Benedek Elek előtt, születésének 163-dik évfordulóján. Céljuk felhívni a figyelmet a népmesei örökségünkre, hiszen a mesék olyan letisztult tudás, bölcsesség őrzői, amelyek példázataikkal segítenek helyt állni, megmaradni, megerősödni és életünk bonyolult útvesztőiben a problémák fölé emelkedni.

Programok:
A 2021-es Csillagszemű Rajzpályázat Díjazottainak Szabadtéri Kiállítása
A 2021-es Mesélő Háromszék kiemelt programja a Csillagszemű rajzpályázat díjazottjainak kiállítása megtekinthető szeptember 30. és október 27.-között, az Erzsébet Park felső sétányán. A kiállítás célja, a népmesék megjelenítése rajzban, ösztönzés az önkifejezésre, a gyermekművészet felkarolása.

10:00 – 19:00 óra között Spontán mese
Sepsiszentgyörgyön különböző helyszíneken a Cimborák Bábszínház színészei felolvasnak egy-egy Benedek Elek gyűjtésű népmesét az ott dolgozó, tanuló, edző vagy éppen ott tartózkodó hallgatóságnak. Cél: figyelemfelkeltés, a Benedek Elek mesék népszerűsítése.

18:00 – 21:00 óra között Mesefonás A Cimboráknál
Mondjuk el a kedvenc mesénket, illetve hallgassuk meg a másokét. A régi fonók, kalákák és az adott közösség mesélő alkalmainak hangulatát idézi. A Guzsalyas Alapítvány kezdeményezésére, az Erdélyi Hagyományok Háza támogatásával havi egy délutánt átölelő programon hangzanak el a mesék, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem nevelik és ma már feledésbe merülő ismereteket, általános műveltségi tartalmakat adnak át a hallgatóságnak. Célunk a mesehallgatás és mesemondás kultúrájának kialakítása a gyermekek, ifjak és a felnőttek számára egyaránt. Alkalmanként néhány gyakorlott mesélő gyermek és felnőtt bevonásával, néhány odaillő népdallal, mondókával színesítjük a találkozót. Időnként bátorítjuk a hallgatóságot egy-egy történet vagy mese elmondására.
A programsorozat első állomásának helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér, 1 szám). Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot, aki szereti a meséket mondani, hallgatni.

További részletek a www.facebook.com/Cimborak

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.