Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Retus 2022 Marosvásárhely – Városi Intervenciók | dokumentációs kiállítás a MagmábanA Marosvásárhelyi ARTeast Alapítvány kezdeményezésében létrejött ReTouch című projekt Sepsiszentgyörgyi bemutatójára kerül sor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben pénteken, 2022. október 21-én, 19 órakor Bartha József és Ungvári Zrínyi Kata – a Retus 2022 kurátorai – valamint Miklós Szilárd képzőművész jelenlétében. A ReTouch alkalmából készült intervenciós alkotások dokumentációs anyagát a közönség 2022. december 2-ig láthatja a MAGMA alagsori termeiben.

Művészek: Bartha József, Bartha Sándor, Anetta Mona Chișa, Kisspál Szabolcs, Claudiu Lorant Maxim, Miklós Szilárd, Monotremu, Lia Perjovschi, Tóth Károly

A ReTouch célja volt, hogy beavatkozzon a marosvásárhelyi társadalom szövetébe és a művészet eszközeivel megelevenítse azt, feltárjon elfeledett történeteket és beindítsa öngyógyító folyamatait.
A ReTouch Marosvásárhely legreprezentatívabb köz- és magántereit, jellegzetes vagy rendhagyó témáit célozta meg. A tíz meghívott művész – egyénileg vagy együttműködésben – nyolc intervenciós projektet valósított meg, Marosvásárhely különböző helyszínein 2022. szeptember 22-28. között.

A projekt a Romániai Nemzeti Kulturális Alap és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal társfinanszírozásában jöhetett létre, melyek nem felelősek annak tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek hasznosulásáért. Ezek teljes mértékben a finanszírozás kedvezményezettjétől függnek.

További részletek: magma.ro

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.