Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön2022. október 23-án Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Volt Politikai Foglyok Szövetségének Kovászna megyei szervezete megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából.

Október 23-án, vasárnap 12:30 órakor koszorúznak Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának homlokzatán található Gloria Victis táblánál, majd 13:00 órakor a Szalai Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál.

A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától megemlékezésre kerül sor, ahol közreműködnek a Cantus Firmus Vegyeskar, a Magyar Férfidalárda, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai, beszédet mond Miklós Zoltán, az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője, Török József, a Volt Politikai Foglyok Szövetségének Kovászna megyei elnöke, áldást mond Marosi Árpád protestáns lelkész, közreműködik a 14. számú Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat és a 115. számú Bölöni Farkas Sándor cserkészcsapat. A himnuszok eléneklése után koszorúzásra kerül sor.

Az ’56-os emlékparkból a fáklyás felvonulás 20 órakor indul az Erzsébet parkba, a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Pro Musica Kamarakórus előadását és Takó István római katolikus plébános áldását a koszorúk elhelyezése követi. 

Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezés alkalmából október 17-21. között  ingyenes tárlatvezetést szerveznek diákcsoportok számára a  Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékházában, ahová előzetes időpont-egyeztetés szükséges Török Józsefnél a 0726 237 944-es telefonszámon. A diákcsoportok ingyenes filmvetítéseken is részt vehetnek a Művész Moziban, előzetes egyeztetés alapján Lázár-Prezsmer Endrénél a 0742 769 628-as telefonszámon.


0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.