Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szekely Nemzeti Tanacs korut 2022Románia belügyminiszteréhez fordultam egy hónappal ezelőtt egy levélben, amelyben magyarázatot kértem arra, hogy szeptember 19-én feltűnő módon, a megfélemlítés feltehető szándékával a Belügyminisztérium autói követtek minket a Makfalva és Réty közötti úton.

Az ügy előzményéhez tartozik a szeptember 15-én kiadott közleményünk, amely tájékoztatja a közvéleményt, hogy ismételten végigjárjuk azt az utat, amelyet a makfalvi székelyek 2013 októberében szekéren tettek meg a néhai Márton Zoltán, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, Makfalva polgármestere vezetésével. 

Ebben a közleményben az út céljai között jelöljük meg a tájékozódást, az emberek meghallgatását, az információgyűjtést „a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés folytatásához. A statisztikai adatokon túl személyes élményekkel az érintett régióban élő emberek élettapasztalataival akarjuk megerősíteni a kezdeményezést.” 

Emlékeztettünk arra is, hogy az említett polgári kezdeményezéshez leadott, több mint 1,2 millió érvényes aláírás azt a kötelezettséget rója ránk, hogy a kezdeményezést sikeressé tegyük, és ezért saját tapasztalatainkon keresztül tájékozódjunk Székelyföld társadalmi, kulturális, gazdasági és demográfiai helyzetéről.

Szeptember 19-én, nem sokkal az indulás után észrevettük, hogy a rendőrség autója és két másik gépkocsi követ bennünket feltűnő módon, tehát ahol megálltunk, megálltak, ha betértünk egy mellékútra, követtek, sőt, volt olyan pillanat, amikor rossz irányt vettünk, ahonnan meg kellett fordulnunk, de a rendőrség autói itt is nyomunkban voltak.

A levélre szeptember 30-án visszajelzést kaptam, hogy a beadványomat nyilvántartásba vették, majd telefonon kerestek meg, hogy egészítsem ki a minket követő autók rendszámával. Ezt is elküldtem. A mai napig érdemi választ nem kaptam.

Az utunk célja közérdekű, akárcsak a polgári kezdeményezés, ezért a fenti tényről és a belügyminiszterhez címzett levélről a közvéleményt tájékoztatnom kell.

Marosvásárhely,
2022. október 27.

Izsák Balázs,
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.