Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Öt éves a sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe futóközösségFutás, közösség. Közös futás. Közösségi futás. És ami mindezt keretbe foglalja, a Fitness Tribe, egy futóközösség, amelyik immár öt éve színesíti Sepsiszentgyörgy utcáit. Ők azok az eleinte furcsa, mára már szinte megszokottá vált figurák, akik időről-időre felbukkanak a város utcáin, loholnak a Stadion fele, egyszóval szaladnak.

Hol és mikor találkozhatunk velük? Hát mindenesetre, ha koránkelők vagyunk, akkor reggel 6 óra környékén, minden hétköznap felbukkannak a reggel hatos futók. Ők a koránkelők, a taxi- és autóbuszsofőrök és az utcaseprők régi, kedves ismerősei. Nem csoda, hiszen a #mindenreggelhat immár több, mint 1200 napot ért meg. Fárasztónak és unalmasnak tűnik minden egyes hétköznap reggel hatkor futni indulni, így kihívásokat kell kitűzni. Így pattant ki Szőcs Domi, a program kitalálója fejéből a 21 napos és ennek az überelése, a 100 napos kihívás, amely során kihagyás nélkül hétfőtől péntekig 21, illetve 100 napon keresztül reggel hatkor, mindegy milyen az idő, esik az eső vagy mélyen fagypont alatti a hőmérséklet, el kell indulni szaladni.

Öt éves a sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe futóközösségDe a város később ébredői sem szabadulnak meg e színes, vidám csapat látványától, amelyik minden szombat reggel nyolckor nekilódul a város utcáinak, és hetente kétszer délutánonként, kora este szintén felbukkan ugyanazon az útvonalon. Nem hiszem él valaki ebben a vársoban, aki nem találkozott már velük, hiszen az öt év alatt 93 futó 1627 alkalommal szaladta le ezt távot. Ugyanezt az útvonalat fordított irányban pedig 1163 alkalommal tette meg 73 futó. Elég számottevő a növekedés ahhoz az öt évvel ezelőtti November 4.-hez képest, amikor hat fiatalember Birtalan Csanád kezdeményezésére szervezetten szaladt a városban.

Persze ezen kívül van/volt Sugás futásunk, vagy terepfutásunk persze amikor a medveveszély nem rémít el. Futással ünnepeltük a Halloween-t, az Új Évet, és futással vártuk a Mikulást.

Voltak nagyobb lélegzetű szervezett eseményeink, mint Sugás24h endurance biciklis verseny, a Spring Greeting Run – tavaszváró közösségi futás, és az embert és közösséget próbáló-építő Visit Kovászna Maraton két kiadása.

Ez a Fitness Tribe ereje, az összetartás, a formálódás, közösségépítés. Lehetőséget adni mindenkinek, legyen az gyerek, fiatal, dolgozó, tanuló vagy nyugdíjas, hogy megtapasztalhassa a mozgás örömét. Több mint száz ember kapcsolódott időszakosan vagy állandóan a programjainkhoz.

A következőkben is növekedni, erősödni szeretnék, legyünk még egyszer ennyien öt év múlva.

A Fitness Tribe csapata

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.