Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig. Új tárlat nyílt a Lábas HázbanA városközpont legpatinásabb műemléképületében, a Lábas Házban nyílt meg a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos kiállítása, az Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című tárlat.

A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül.

A látogatók a sörfogyasztási szokások mellett betekintést nyerhetnek a középkori sörkészítők, a cseh és német sörözők világába, valamint az ipari sörtermelés és a legfontosabb, ma is működő sörgyárak történetébe. A sörkészítés folyamatának bemutatásán túl a kiállítás arra is választ ad, hogy a sör elsősorban a polgárság, vagy a munkásság kedvelt itala volt-e, illetve hogyan irányították ezt a propaganda eszközeivel.

Az Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című, történelmi témájú tárlat 2023. március 5-ig látogatható hétfő-péntek: 9.00-16.00, csütörtök: 9.00-19.00, szombat-vasárnap: 10.00-14.00 között.

A Székely Nemzeti Műzeum munkatársai a csoportok látogatók jelentkezését a 0267312442-es telefonszámon várják. Előzetes bejelentkezés esetén tárlatvezetést is biztosítanak.

Gyerekeknek, nyugdíjasoknak ingyenes a belépés, felnőtteknek 5 lejbe, diák csoportoknak (10-30 fő között) 20 lejbe kerül.

A fenti fotók a kiállítás megnyitóján készültek.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.