Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveketElbírálták a Petőfi Sándor egész alakos szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket. A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

A szakmai zsűri tagjai Bocskai Vince szobrászművész, Vetró András szobrászművész, Jánó Mihály művészettörténész, Bordás Beáta művészettörténész, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok voltak.

A tervezett műalkotás az 1918. December 1. utca és a Zefír utca kereszteződésénél található beépítetlen területen kap majd helyet, ahol területrendezésre is sor fog kerülni. A szobor legkésőbb 2023. július 10-ig kell elkészüljön, az avatásra pedig 2023. július 29-én kerül sor.

A Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által kiírt pályázatra hat pályamunka, köztük négy magyarországi és két erdélyi szobrászművész alkotása érkezett.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.