Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

HÉJANÁSZ – Ady. Léda. Párizs. A Kugler Art vendégjátéka SepsiszentgyörgyönAdy Endre költőóriás születésének 145. és szerelme, Léda születésének 150. évfordulója alkalmából a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy meghívására, a Kugler Art Szalon vendégszerepel a megyeszékhelyen. 2022. december 11-én, 18 órától az Árkosi Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők a Héjanász – Ady. Léda. Párizs. című előadást.

A Héjanász – Ady. Léda. Párizs. című darab felolvasószínház extrákkal. A költő életének azt a kilenc évét (1903–1912) öleli fel, amely során múzsájával, Lédával, levelek révén is kapcsolatban álltak. Ebben az időszakban skandalumokkal tarkított idillben éltek Párizsban, a Riviérán, Budapesten és Nagyváradon, és talán észre sem vették, hogy mindeközben milyen jelentős költői életmű született meg.

A történetet egy narrátor vezeti végig. Az időutazást fotó-és filmvetítés is segíti.

A darab a bennfentes adomázáson túlemelkedve nem csak a magánéletre és a szenvedélyes szerelemre, hanem az életműre koncentrál, mely a kételyekből adódó rendszeres szakítások, a különélés és a távolság miatt torzzá dagadó érzelmek, az idegen kultúra hatása alatt megélt nemzeti érzések, az elszigeteltség, valamint a nő és a férfi örök harcának erővonalai között bontakozott ki.

A közönség úgy érezheti, mintha Ady és Léda vendége lenne, a vendéglátók pedig minden titkukba beavatják a publikumot: hogyan lehet elrontani mindent a halhatatlanságért cserébe.

Szereposztás:
Ady Endre: Bárnai Péter
Diósyné Brüll Adél, Léda: Pokorny Lia
Narrátor: Surányi András

Videó és hangtechnika: Kiss Richárd
Írta és rendezte: Szederkényi Olga
Társrendező: Surányi Andrása

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Jegyek kaphatóak elővételben a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Gábor Áron utca 14, I. emelet) naponta 9-16 óra között vagy az előadás előtt a helyszínen. (Árkosi Kulturális Központ – Olt utca, 6. szám).

Egy jegy ára: 20 RON.

Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 0737-151102.

Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy
Partnerek: Kugler Art Szalon, Árkosi Kulturális Központ

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.