Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Móser Ádám tangóharmónika művészIdén utolsó alkalommal szervezi meg a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy az Üveghang Akadémiát. 2022. december 16-án, 18 órától Móser Ádám tangóharmónika művész lesz a meghívott. Az esemény helyszíne ezúttal is az Árkosi Kulturális Központ, amelyet egy születésnapi koncert követ a Szimplában 20 órától. December 18-án hat éves a Szimpla Sepsiszentgyörgy.

Móser Ádám sajátossága abban rejlik, hogy rendhagyó összeállításban ötvözi a zenei stílusokat, ezáltal világszinten egyedülálló hangzásvilágot érve el. Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Móser Ádám zenéjének központi gondolata az improvizáció szabadsága. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel.

Olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Ágoston Béla, Frank London (NYC, USA), Miqueu Montanaro (FR), Vents d’Est (FR-HU), Víg Mihály, The Khat (ISR), Tania Vinokur (ISR), Eleonor Weil (NYC, USA). Emellett színházi zenész, zeneszerző.

„A zenében, amit írok és játszom, a szabadság a legfontosabb. Sokféle szabadság egyszerre. Francia-balkán-klezmer-tangónak hívom. A tangó nekem a kultúrák találkozásáról szól, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. Mindkettőben a végtelen nyitottságot szeretem, hogy műfajilag nem lezártak. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína, New York, Odessza. A sanzonban a balkán. És minden mögött ott az improvizáció, ami segít kifejteni ezt a kulturális sokszínűséget.” – vallja Móser Ádám.

Az Üveghang Akadémia zenei ismeretterjesztő képzés jövőben is folytatódik, 2023-ban a nép- és világzenei tematika lesz. Köszönjük a közönségnek a hűséges részvételt, a fellépő művészeknek pedig, hogy elfogadták a meghívásunkat és megtiszteltek jelenlétükkel.

Szervezők: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Árkosi Kulturális Központ, Szimpla Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.