Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Morix 508 – M StudioMorix 508 címmel mutatja be az M Studio a 2023-as év első új produkcióját. Az előadás Simona Deaconescu koreográfiájában készül, a bemutató január 24-én lesz a Háromszék Táncstúdióban. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Az M Studio legújabb előadása egy igazi szci-fibe illő világba kalauzolja el a nézőket, a Morixok világába, ahol az emberek kiborgokká (cyborg) alakulnak át, hogy az óceán mélyén élhessenek. Az előadás egy mesterséges intelligencia (AI) hangján mesél a Földről, amit egy olyan bolygónak képzel el, ahol a kevés túlélő túlzsúfolt szigeteken él. Az előadás egy kis csoport morixról szól, olyan kiborgokról, akik drasztikus fejlődésen esnek át, hogy túlélhessenek és boldogulhassanak a víz alatti világban. Történetük a túléléshez szükséges alkalmazkodásról szól, párbeszédet nyitva az emberiség jövőbeli sorsáról.

Morix 508 – M StudioSimona Deaconescu román koreográfus és filmrendező, a Tangaj Collective független társulat alapítója, aki változatos műfajok és formák között mozogva alkot. Társadalmi konstrukciókat vizsgál a fikció és a valóság határán, iróniával és fekete humorral közelíti meg témáit. Alkotásait hagyományos színpadokon és rendhagyó terekben, mozikban, galériákban és múzeumokban mutatja be, gyakori vendége és fellépője nemzetközi tánc-és filmfesztiváloknak. A BIDFF, azaz a Bucharest International Dance Film Festival (Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál) ötletgazdája és menedzsere.

A sepsiszentgyörgyi közönség 2018-ban találkozhatott először a koreográfus munkásságával egy háromnapos programcsomag keretében, amelyben táncworkshopot tartott és a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál nyertes rövidfilmjeit hozta el az érdeklődők számára. Ugyancsak a programsorozat részeként lehetett megtekinteni a díjnyertes Counterbody című előadását, amely az Aerowaves rangos európai táncfesztivál egyik kiemelt meghívottja volt 2018-ban.

A fiatal koreográfus fantázia gyakorlatnak szánja a Morix 508 produkciót, a környezetünkhöz való viszonyunk és a jövőnk kapcsolatát boncolgatja az M Studio három színészének - Balázs Judith, Deák Zoltán, Polgár Emília – előadásában. A bemutatóra január 24-én, este 19 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban, a hónap folyamán 30-án lehet még megtekinteni az előadást. Jegyek már kaphatók a Központi Jegyirodában valamint online a www.biletmaster.ro oldalon. Az M Studio társulata szeretettel vár mindenkit az előadásra.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.