Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Olasz életérzés a Művész MozibanA Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a Művész Mozi by Cityplex különleges olasz filmestet szervez, 2023. február 4-én, 15:30 órától a Művész Moziban. A kiváló alkotótriász, az erdélyi ősökkel is bíró Eduardo Winspeare filmrendező, Giorgio Magliulo producer, és Sabrian Balestra díszlettervező lesznek a vendégek, akik évtizedek óta együtt dolgoznak. Közös munkáik: Galantuomini (2008) Fine pena mai (2003), Il Miracolo (2003), Sangue vivo (2000)

Az eseményen vetítésre kerülő filmek: Dior in puglio (2020, 33 p), Nuit Romaine (2022, 8 p), La passione de il miracolo (2003)

Az alkotások megtekintését követően, az utóbbi évek közös produkcióiról, a Dior Ház számára készített reklámfilmről, valamint a nemrégiben forgatott táncfilmrő, egyszóval az olasz életérzésről beszélget az alkotócsapat Szebeni Zsuzsannával a Liszt Intézet vezetőjével. Fordít: Jánó Enikő, a Székely Mikó Kollégium magyar-angol szakos tanára, házigazda: Lázár -Prezsmer Endre.

Nem titkoltan az meghívottak újabb forgatási helyszínek keresése miatt tartózkodnak Háromszéken, reméljük, hogy legközelebbi alkotásuk, erdélyi közreműködőkkel kovásznai helyszínen is forog.

La passione de il miracolo (2003)- az alkotógárda a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére szentelt nagypénteki körmenetet követi, amely áthalad a Taranto Vecchián. A dalok egy részét később a Csoda című filmben is felhasználták.

Nuit Romaine (2022) - A Nemzetközi Táncnap apropóján készítették a „Nuit Romaine” című filmet, amelyet Angelin Preljocaj rendezett és a római Palazzo Farnese-ben játszódik. Edoardo Winspeare a francia nagykövetséggel és a Teatro dell'Opera di Roma-val együttműködésben  készítette a filmet, amelynek balettrendezője, Eleonora Abbagnato, Friedemann Vogel a főszerepet alakítja. A film koreográfiák sorozatán keresztül bontakozik ki, melyeket az éjszaka istennője, Nyx ihletett, aki sötétséget és rejtélyt hoz e hatalom helyére, jelmezek: Maria Grazia Chiuri

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Szervezők: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Művész Mozi by Cityplex

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.