Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Üveghang Akadémia - Középpontban a székely népzeneA Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy zenei ismeretterjesztő képzésének soron következő előadása, a székely népzenére koncentrál. Az eseménynek ezúttal az unitárius templom ad otthont, 2023. március 21-én, 18 órától. Meghívott előadó: a sepsiszentgyörgyi Heveder Banda.

A Heveder Banda 2002-ben alakult, a Háromszék Táncegyüttes. kísérőzenekaraként, mikor Molnár Szabolcs prímáshoz társult a két Fazakas testvér. (Levente – hegedű, Albert – brácsa)

2003 szeptemberében Molnár Szabolcs hívására érkezett ifj. Bajna György, és egy évvel később Szilágyi László. A Heveder házigazdája a sepsiszentgyörgyi táncháznak és Népzene-és Néptánctalálkozónak, az Erdélyi Táncház-Zenész Találkozónak, valamint rendszeres résztvevője a csíkszeredai és gyergyószentmiklósi táncházaknak, a székelyföldi és a kommandói néptánc táboroknak, az Erdélyi Magyar Néptánc antológiának. A zenekar 2008. augusztus 23-án Tusnádfürdőn, az Erdélyi Táncházasok Találkozóján tartott koncertjén vette fel a Heveder Banda nevet.

Első nagylemezüket 2009. februárjában, a gyimesközéploki Boros-patakon rögzítették, melynek bemutatója 2010 áprilisában került sor. Rendszeres résztvevői a Kárpát-medencei fesztiváloknak, táncházaknak is.

Az eseményre a belépő továbbra is 10 lej.
Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy
Partner: Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség
Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.