Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Studio - Pam param – fotó Barabás ZsoltSzerbiai turnéra indul az M Studio az Are we human or are we dancers? előadással, illetve a hónap végén Jászvásárba (Iași) látogatnak el, egy nagyobb projekt első állomásaként.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Újvidéken és Szabadkán mutatja be a társulat a Ioana Marchidan koreográfiájában készült Are we human or are we dancers? produkciót.
Az előadás a társulatról szól, az előadókról és magukról az emberekről. Az előadó legtöbbször egy másik ember történetét meséli el a színpadon. Olyan emberként látjuk, akinek nincs se múltja, se jövője. Mintha csak abban a pillanatban válna létezővé, amikor felgyúlnak a reflektor fényei, a színpad készen áll. Amikor hagyják, hogy lássák őket, akár érzéseikről, akár fizikai állapotaikról legyen szó - talán ez a legnagyobb szabadság, amit el lehet érni.

A produkciót 2023. április 11-én az Újvidéki Színházban, április 12-én pedig a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban lehet megtekinteni.

Jászvásár lesz az első állomása annak a nagyszabású nemzeti mobilitási projektnek, amelynek megvalósítását a Román Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național) támogatja. A projekt keretében három romániai városban – Jászvásáron (Iași), Craiován és Konstancán – játszik az M Studio három különböző, fiatal román alkotók koreográfiájában készült előadást. A turné során a Ioana Marchidan koreográfiájában készült Are we human or are we dancers? előadást, az Arcadie Rusu rendezésében bemutatott A lecke illetve az Andrea Gavriliu koreográfiájában készült Pam param produkciókat játssza a társulat az említett városokban.

(Are we human or ar we dancers? – fotó Andrei-Gindac; A lecke, Pam param – fotó Barabás Zsolt)

A turné legfontosabb célja gazdag képet nyújtani a kortárs tánc hazai reprezentatív irányairól, koreográfusairól illetve olyan helyszíneken népszerűsíteni a kortárs tánc értékeit, ahol ez a műfaj szinte egyáltalán nincs jelen, vagy csupán alkalmanként.

Jászvásáron, a Luceafărul Színházban április 27-én A lecke előadást, 28-án pedig az Are we human or are we dancers? produkciót tekintheti meg a közönség.

Ugyancsak április folyamán újítja fel a társulat a Pam param produkciót (koreográfus Andrea Gavriliu), amelyet 2021-ben mutattak be. Az előadást április 20-án (este 19 órától) játsszák a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek kaphatók már online: https://tasz.biletmaster.ro/ron/Event/47006542/Pam-param vagy a Központi Jegyirodában.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.