Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

kovacs_lehel

Kovács Lehel kiállítása

A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban a Festészet napjának tiszteletére október 9-én megnyilt Kovács Lehel sepsiszentgyörgyi származású, budapesti festő tárlata.

A tárlat október 25-ig látogatható.


Kovács Lehel (Sepsiszentgyörgy, 1974- ) a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott 2000- ben. Alapító tagja a Sensaria Kultúrális Egyesületnek valamint az Élesdi Művésztelep Egyesületnek. 2003- tól a MAMÜ Kulturális Egyesület tagja, munkásságát 2005-ben Barcsay- díjjal, 2006- ban pedig MAOE- díjjal jutalmazták. Tájképeket fest, de nem a hagyományos illusztratív - elbűvölö szándékkal, hanem a modern ember által a természetben "hagyott" tehnikai- ipari létesítmények vizuális hangulatát, látványát ragadja meg. A természeti környezet alkonyati helyzete érdekli még, a sötét és a világos közti áthajlás, melyet mesterséges izzók fénytömbje tesz a mai idők sajátjává, átmenetet képezve a naturális eredetiség és a szükségszerű, funkcionális tehnika között.

 kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg
 kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg
 kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg  kovacs_lehel01.jpg


fotó: Toró Attila

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.