Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

2009. október 3.

2009. október 3-án, szombaton Benedek Elek születésnapját ülték meg a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Az ünnepségre meghívót azok a 9-10 éves könyvtárlátogató gyermekek kaptak, akik az elmúlt év folyamán élen jártak az olvasásban.

A meseszerű díszletbe „öltözött” könyvtárban a kis „királyoknak” és „királylányoknak”, miután hamuban sült pogácsát készítettek útravalóul, több jósági és ügyességi próbát kellett kiállniuk – például almákba rejtett szavakból mesecímeket megtalálni, a sárkánnyal megküzdeni, a királylányt átvinni a patakon, magokat szétválogatni, öreganyót megnevettetni stb. –, hogy az ünnepelt elé járulhassanak és felköszönthessék az általuk írt mesékkel. Cserében „Elek apó” is mesével kínálta a gyerekeket, de volt torta és végezetül tánc(ház) is.

A fölöttébb hangulatos mesenapozást a Bod Péter Megyei Könyvtár, A Magyar Köztársaság sepsiszentgyörgyi Kulturális Koordinációs Központja, valamint a Caritas Kovászna Megyei Családsegítő Szolgálata szervezte.

 be01  be01  be01
 be01  be01  be01
 be01  be01  

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.