Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

kozos_ter_kicsike2010. június 18.

A Kárpát-medence megújuló épített öröksége

A Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia Termében 2010. június 18-án, pénteken 18 órától Közös tér – közös örökség. A Kárpát-medence megújuló épített öröksége címmel műemlékvédelmi kiállítás nyílik.

A kiállítás kurátora Sebestyén József (KÖH), rendezők: Keöpeczi Sebestyén József Műemlékvédő Társaság, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, Porta Speciosa Egyesület és a Székely Nemzeti Múzeum.

A tárlat a Kovászna Megye Tanács és Hargita Megye Tanácsa által szervezett Székelyföldi Civil Napok 2010. rendezvény része.

 kozos_ter_01.jpg  kozos_ter_01.jpg  kozos_ter_01.jpg
 kozos_ter_01.jpg  kozos_ter_01.jpg  kozos_ter_01.jpg

Fotó: Toró Attila

A kiállításról bővebben:

A magyar kormány 1998-ban hirdette meg és 1999-ben indította el a Nemzeti Örökség Programot, mely az országhatárokon túl élő magyar közösségek számára is elérhetővé tette az értékes épületállomány megóvását, valamint a szellemi hagyományok továbbörökítését. A magyar állam részéről nyújtott anyagi és szakmai segítség elsőrendű célja az volt, hogy a szakszerű állagmegóvást, felújítást, fenntartást, és ahol szükséges, a majdani méltó hasznosítást az indokolt igények esetében elősegítse.

A támogatásoknak köszönhetően számos eddig még nem, vagy alig ismert érték vált, válik láthatóvá a kutatások, felújítások és restaurálások nyomán.

A kiállításon látható tablókon feltáruló épületek megújult állapotán tükröződik mindaz a szeretet és szakmai felkészültség, igényesség, a határokon átívelő együttműködés, és a különböző szakmák, intézmények képviselőinek egymás iránti bizalma, melyek nélkül ez a sok érték nem kerülhetett volna napvilágra.

 

 

A kiállítás 2010. július 5-ig látogatható.

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.