Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár hamarosan külön állománnyal áll látássérült olvasói rendelkezésére, miután az intézmény a napokban a focşani-i Cartea Călătoare (Utazó Könyv) Alapítványtól két Daisy Victor Reader Classic X+ márkájú lejátszót kapott adományként, 2275 lej értékben. A látássérültek tanuláshoz és kultúrához való nem hátrányos hozzáférésének biztosítása című projekt keretében, amelyet Izland, Liechtenstein és Norvégia kormánya finanszíroz.

 player_daisy_victor_reader_1.jpg  player_daisy_victor_reader_1.jpg  

A látássérültek számára kifejlesztett készülékek lehetővé teszik a Daisy-formátumban előállított hangoskönyvek ugyanolyan olvasgatását, mint a nyomtatott művekét: „lapozni” lehet az ilyen könyvekben is, egyik bekezdésről, oldalról vagy fejezetről a másikra ugorva, és az újraolvasásra vagy a változó sebességgel történő olvasásra szintén adott a lehetőség.

A két lejátszóhoz a könyvtár az adományozó alapítványtól 41 Daisy-formátumú könyvet vásárolt meg, amelyek nagyrészt szépirodalmi műveket tartalmaznak. A most beszerzett könyvek román nyelvűek, a könyvtár azonban egyeztet az adományozó alapítvánnyal és magyarországi partner intézményekkel arról, hogy a készülékekkel magyar nyelvű könyveket is le lehessen játszani, illetve ezeket be lehessen szerezni.

A felszerelést a Bod Péter Megyei Könyvtár előreláthatólag szeptemberben bocsátja közönsége rendelkezésére, erről külön tájékoztatja majd az érdeklődőket.

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom