Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2010. november 11.

Prof. Dr. Bagdy Emőke a párkapcsolatokról

Méltó módon zárja a 2010. őszi évadot a Mesterkurzus, hiszen november 11-én Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, a sorozat legjobb női előadója és a magyarországi közönség első számú kedvence látogat el Sepsiszentgyörgyre.

Akinek valaha volt már alkalma akár televízióban meghallgatni a professzor asszony előadását, az jól tudja, hogy ez különös élményt jelent. Határtalan energiája és kirobbanó életkedve új erővel és optimizmussal tölti fel hallgatóságát, miközben olyan nyelvre fordítja le a tudomány legújabb eredményeit, amelyet mindenki ért, és hasznosítani tud a saját életében. Sokak szerint ő napjaink leglenyűgözőbb magyar előadója, nem csoda, hogy fellépéseit mindenhol vastapssal köszöni meg a közönség. Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyve az ősz egyik legnagyobb szenzációja a magyar könyvpiacon, amely hetek óta előkelő helyet foglal el minden sikerlistán.

A nemzetközi hírű szakember az általa egyik legfontosabbnak tartott témáról, a párkapcsolatokról tart előadást a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házában. „Ha a kapcsolatainkat védjük, az életünket védjük!” – állítja az egészségpszichológia legújabb kutatási eredményei alapján.

 

Vajon, mi alapján érdemes társat választanunk? Hogyan befolyásolja a gyermekkorunk, hogy később milyen módon tudunk kötődni a partnerünkhöz, milyen konfliktusok lesznek közöttünk, és mennyire lesz tartós a kapcsolatunk? Mi az oka annak, ha állandóan ugyanazok a visszatérő játszmák ismétlődnek kettőnk között, és hogyan lehet kikerülni ebből az ördögi körből? Ki képes az életen át tartó hűségre, és mi az oka annak, ha a társunk megcsal minket? Hogyan tudjuk erősíteni, gazdagítani a kapcsolatunkat?

Minderre – és még sok más, érdekes kérdésre – igyekszik választ adni Bagdy Emőke sepsiszentgyörgyi előadásában.

- Mai veszedelmes kultúránk éppen a legfontosabbat, a kapcsolat érzelmi értékét lúgozza ki – azt, hogy fontosak legyünk egymás számára! Azt, hogy éppen ránk van valakinek szüksége, nem vagyunk senkivel felcserélhetők! A fogyasztói szemlélet sajnos a párkapcsolatainkra is átszivárgott. Ki kínlódik az éppen hullámvölgybe került kapcsolatával, ha van másik?! Ennek a szerencsétlen kultúrának az is az üzenete, hogy nincs idő a kivárásra, a jobbításra. Ezért ellenkultúrával kell védenünk a kapcsolatainkat! – állítja Bagdy Emőke, aki november 11-i sepsiszentgyörgyi előadásán mindazokat a lehetőségeket veszi sorra, amelyek segíthetnek bennünket abban, hogy tudatosabban és boldogabban élhessünk párkapcsolatunkban, eredményesen kezelhessük a konfliktusokat, és minél tovább fenntarthassuk az egymás iránti érdeklődést, szenvedélyt és mély szeretetet.

A professzor asszony az előadás után szívesen dedikálja új könyvét, amely – más, nívós pszichológiai témájú művekkel egyetemben – megvásárolható lesz a helyszínen.

Jegyek kaphatók a Szakszervezetek Művelődési Házában és a Városi Szervezőirodában.

Az előadásra információink szerint nagyon kevés szabad hely maradt. A szervezők azt javasolják, hogy akinek már nem sikerül jegyet szereznie, és hajlandó némi utazásra, az november 10-én látogasson el Csíkszeredába, ahol a helyi Szakszervezetek Művelődési Házában tart előadást Bagdy Emőke, ugyanebben a témában.

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.