Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

plakat2011. január 23.

2011. január 23-án, 16 órai kezdettel a sepsiszentgyögyi Evangélikus templomban a Magyar Kultúra Napja alkalmából 200 éve született Liszt Ferencre emlékezünk. A zeneszerző, Via Crucis című művéről tart előadást Valádi Enikő zenetanár, ezt követően hallható lesz a teljes kompozíció a Snaps Vocal Band és Horváth Zoltán orgonaművész előadásában.

Szervezők: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja, Bod Péter Megyei Könyvtár.

2011-ben a világon mindenütt Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóját ünnepli a komolyzenei élet és lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerhessük a 19. századi Európát lenyűgöző reprezentatív és sokszínű személyiségét, Liszt ünnepelt virtuozitását és meghitt vallásosságát.

Zeneszerzői munkássága több szakaszra bontható. A közismert, nagy népszerűségnek örvendő zongoraművek, szimfonikus költemények mellett van egy néhány olyan késői kompozíció, amelynek előadása igazi ritkaságnak számít. Az idős Lisztet közönsége megtagadta, mert olyan mértékben újult meg zenéje, hogy az kortársai számára elfogadhatatlannak tűnt. Ez volt a sorsa a VIA CRUCIS-nak is. Az 1879 februárjában befejezett mű, 1929-ig előadatlan és nyomtatásban is csak a mester halálának 50. évfordulójára, az 1936-ban megjelentetett első összkiadásban találjuk meg.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom