Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

Újabb nap, újabb 60 kilométer. Az autonómia népszerűsítése érdekében zajló biciklitúra második napján a biciklisek Kovásznáról útnak indulva megtekintették a borvízkutakat, melyekről Gyila Sándor, a természetes gyógytényezők kutatója tartott előadást. A következő megálló Csomakőrös volt, ahol a csapat megtekintette a Kőrösi Csoma Sándor kiállítást. Ezt követte a Papolcon, Zágonon való áthaladás, ahol a Mikes-Szentkereszty kúriában megtekinthették a Mikes Kelemen, Kiss Manyi és Csutak Vilmos emlékszobákat, melyet a Mikes Kelemen szobor megkoszorúzása és a Mikes-tölgyek meglátogatása követett. Végül a résztvevők nagy örömére lehetőség adódott a jelenleg otthon tartozkodó híres olimpiai bajnokkal, Szabó Katival való találkozásra is, aki nagy szeretettel fogadta a csapatot és egy rövid beszélgetés után szívesen dedikált nekik.

Nagyborosnyón áthaladva Kisborosnyó határában Damó Gyula nyugdíjazott tanító vezetésével nagy számú helyi küldöttség fogadta a lelkes kerékpározókat, akikkel a magyar himnusz eléneklése után a nemzeti emlékparkba indultak. Itt a vendéglátók tejjel és vízzel kínálták a kissé fáradt bicikliseket, sőt, egyesek még a következő állomásig, Egerpatakig is elkísérték őket, ezzel erőt adva a továbbiakban való kitartásra, ami igen jól fogott, ugyanis egy meglehetősen nehéz útszakasz következett.

A csapat késő délutánra Uzonba érkezett, ahol a polgármesteri hivatalban kürtőskaláccsal, kávéval és friss vízzel várták őket. Némi pihenés után áttekertek Kilyénen és megérkeztek Sepsiszentgyörgyre, ahol a Székely Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Párt fiataljai várták őket és együtt kerekeztek be a városba. A város lakói érdeklődő kedvességgel fogadták a kerékpározókat.

A nap végén a Sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központban előadásra került sor, Kádár Gyula közíró, történelem szakos tanár, a Történelmi Magazin főszerkesztője a székely autonómia hagyományairől és szükségességéről beszélt és bemutatta a Székelyföld határán című könyvét, térképekkel és Történelmi Magazinnal ajándékozta meg a fiatalokat.

(EMNT sajtószolgálat)

 IMG_0963.jpg  IMG_0963.jpg  IMG_0963.jpg
 IMG_0963.jpg  IMG_0963.jpg  IMG_0963.jpg
 IMG_0963.jpg   

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom