Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

fekete-plakat_kicsike2011. augusztus 19.

Pénteken, augusztus 19-én, délután 18 órától Cseh Tamás-est a múzeumkertben, három tehetséges, fiatal sepsiszentgyörgyi zenész közreműködésével: Orbán Ferenc (ének, gitár), Lőfi Gellért (billentyű) és Kerezsi Csongor (basszusgitár).

Az est célja, Cseh Tamás emlékét megőrizve, felidézni, hallgatni, akár énekelni is a dalokat.

A 90 perces baráti együttzenélés ideje alatt ismerős részletek csendülnek majd fel Cseh Tamás gazdag és tartalmas életművéből. Cseh Tamás előadóművész olyan sokszínű, nagy életművet hagyott maga után, ami után méltán mondhatjuk, teljes életet élt és maradandót hagyott a magyarságra.

............................................................................................................................................................................................

A kávé, a kávéfőzés és a kávéivás történetét bemutató kiállításhoz kapcsolódóan minden héten kávéház működtetésével és heti egy alkalommal változatos programokkal várjuk a múzeumbarátokat. A kávétörténeti kiálllításon négy nagy zsákban a négy típus szerint pörkölt kávé, markolászható, szimatolható, rágcsálható.

A kulturális programokra kedvezményes árú belépőjegy érvényes (3 lej), melyben egy tárlatvezetést biztosítunk az érdeklődőknek.

Tárlatvezetés a meghirdetett program előtt egy órával.

 cseh_tamas_emlekest_01.jpg  cseh_tamas_emlekest_01.jpg  cseh_tamas_emlekest_01.jpg
 cseh_tamas_emlekest_01.jpg  cseh_tamas_emlekest_01.jpg  cseh_tamas_emlekest_01.jpg

Fotó: Toró Attila


Augusztusi programajánlat:

Péntek, augusztus 19-én:
17:00 óra tárlatvezetés
18:00 óra Koncert: Cseh Tamás-est
Orbán Ferenc (gitár, ének), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Lőfi Gellért (billentyű)

Csütörtök, augusztus 25-én:
19:30 óra tárlatvezetés
20:30 óra Koncert: Kampec Dolores (Budapest)
Kenderesi Gabi (ének), Hajnóczy Csaba (gitár, ének), Benkő Róbert (nagybőgő), Miklós Szilveszter (dob), László Lilla (szaxofon,fúvós hangszerek)

Szervező: MUKKK, MAGMA
Támogatók: Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Székely Nemzeti Múzeum, Kovászna Megye Tanácsa, Kónya Ádám Művelő-dési Ház

........................................................................................................................................................................................................

kavetortenetikiallitas_kicsikeA FEKETE LEVES - A kávéfőzés története című kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Fazakas & Kimmel gyűjtemény közös utazó kiállítása.

Megfőzzük, megisszuk. Ennyi? De hogyan jut el a kávécserje bogyója a főzőedényig? És az miféle? Miben készül a török és miben a német "feketeleves", és mit köszönhet a kávékedvelő Európa egy nyolcvanesztendős párizsi érseknek? Milyen lokomotívokkal kísérleteztek az olasz konstruktőrök? Mi történik pontosan a kotyogó vagy a karos presszógép belsejében?

Ki volt az a székelyudvarhelyi születésű ezermester, akit az 1940-es, 50-es években Budapest egyik leghíresebb kávégép-készítőjeként tiszteltek? Ha mindezekre - és még sok más érdekességre - kíváncsi, több száz kisebb-nagyobb kávéfőzővel várjuk a kávé, a technika és a történelem szerelmeseit.

A kiállítás nyitvatartása:
2011. július 15. - szeptember 30. közötti időszakban
Kedd-vasárnap: 9-17 óra között
Hétfőn zárva.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.