Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

Isten_szeme_plakat_screen_kicsike2011. szeptember 10.

Szombaton, szeptember 10-én este 7 órától a Lajtha László Stúdióteremben kerül sor az M Studio 2011/2012-es évadjának első bemutatójára. Az Isten szeme című előadást Rácz Attila, a budapesti Hólyagcirkusz Társulat alapítótagja rendezi.

A produkció több szempontból is meghatározó állomás a társulat életében. Annak ellenére, hogy az M Studio elsősorban mozgásszínházi előadásokat mutat be, a társulat fontosnak tartja saját eszköztárának állandó bővítését. Uray Péter, művészeti vezető részben ebből a megfontolásból kérte fel Rácz Attilát, hogy prózai előadást rendezzen, másfelől pedig azért, hogy színészei megismerkedjenek a rendező sajátos színházi és pedagógiai munkamódszerével.

A próbafolyamat során a társulat szervesen részt vett a dramaturgiai munkában, és a rendezővel közösen hozta létre az előadás szövegkönyvét. Így született egy játékstílus, amelyben a színészek nem pusztán szerepeket játszanak, hanem személyesebb módon találkozhatnak az adott drámai szituációkkal.

Rácz Attila kiemelte, hogy az Isten szeme „népszínházi előadás", követhető cselekménnyel, sírós-nevetős helyzetek váltakozásával. A rendező ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy bár az előadás számos reflexiót tartalmaz Tar Sándor életrajzi drámáját, ügynökmúltját illetően, mégsem a hatalmi rendszerek által besúgásra kényszerített emberek sorsproblémájára fókuszál, hanem a megváltás reményében az elnyomó hatalomtól nem vezérelt közösségi hallgatást próbálja meg szóra bírni.

A rendezőnek és a társulatnak feltett szándéka szorgalmazni azt a társadalmi diskurzust, amely a közös múlt felvállalásának lehetőségét, a bűnök beismerése mellett, a megértés és a megbocsátás eseményeként is átélhetővé teszi az emberek számára.

Az M Studio új előadását a szeptember 10-i bemutató után, 11-én és 13-án újra láthatja a közönség.

(sajtóközlemény)

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom