Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

plakat_kezdi2011. szeptember 26.

A megnyitón a Magyar Fotóművészek Világszövetségének éves kiállítását tekinthetjük meg. Előzményként elmondható, hogy a Magyar Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítás első megszervezésére 2001-ben került sor. Azóta minden évben e kiállítás egyesíti a határon túli Magyar fotóművészeket. 2003-tól ugyancsak ez a kiállítás zárja minden esztendőben a Magyar Fotográfia Napját ünneplő eseménysorozatot. A szakmai szempontok mellett jelkép értéke is van a kiállításnak, hiszen különböző országokban élő, a fotókulturális nemzeti örökséget gyarapító magyar alkotók műveit sorakoztatja fel, immár tízedik esztendeje.

Jelen tárlatot megelőző fotópályázatra hét országból, 127 alkotó, 1143 fotógráfiát küldött be. A zsűri javaslatára 59 szerzőtől 76 alkotás került megtekintésre. Megjegyezendő, hogy az elfogadott, a kiállításra kerülő fényképek jelentős hányadát, 45-50%-át erdélyi fotóművészek adják, már a kezdetektől.

A látvány sokrétű, a hagyományos és klasszikus ábrázolásmódtól a digitális varázslatig mindenféle kompozíció, téma és fotográfiai műfaj helyet kap a kiállításon.

Megnyitó: 2011. szeptember 26., hétfőn 18 óra
A kiállítás október 21-ig lesz látogatható.

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom