Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

teglavetok_meghivo2011. október 19.

15 órától kezdődően A cigányok Székelyföldön. Történelem, hagyomány, életmód című tudományos konferenciára kerül sor, melynek előadásaiban a téma szakértői különböző cigány közösségeket történelmi, társadalmi, gazdasági, vallási és kulturális szempontból fognak bemutatni.

A tanácskozást követően 18 órától megnyitják a dr. Kinda István néprajzkutató által rendezett, A sár mesterei. Téglavető cigányok című rendhagyó néprajzi kiállítást. A tárlat múzeumi premiernek számít abban a tekintetben is, hogy a hagyományos mesterséghez és magukhoz a téglavetőkhöz kapcsolódó tárgyakon, fotókon és filmen keresztül életképszerűen tárja fel a bemutatott közösségek életvilágát.

Az eseményen bemutatásra kerül Vargyasi Levente fotográfus, filmes szakember téglavetőkről forgatott dokumentumfilmje is.

A kiállításmegnyitó alatt a témához kapcsolódó múzeumpedagógiai program várja a gyerekeket. A kiállításmegnyitó ideje alatt a témához kapcsolódó múzeumpedagógiai program várja a gyerekeket.

 teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg
 teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg
 teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg  teglavetok_01.jpg

Fotó: Toró Attila

*

Vargyasi Levente – A sár mesterei.... (Nagyborosnyói téglavető cigányok..)

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.