Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

evmilliok SZOROLAP 12014. januá 15.

Évmilliók üzenete címmel nyílik geológiai kiállítás a Székely Nemzeti Múzeum Lovagtermében január 15-én, szerdán 18 órakor. A székelyföldi kőzeteket, kövületeket és ásványokat bemutató tárlat magángyűjteményekből és a múzeum természetrajzi részlegének anyagából áll össze.

Bartha Zsolt geológus, fotós, ötletgazda így ajánlja a látogatók figyelmébe a kiállítást: „Földünk folytonos változáson megy át. A századok folyamán Székelyföldön olyan leletek kerültek felszínre, amelyek világviszonylatban ritkaságnak számítanak. Ilyen a felsőrákosi őselefántlelet, ami a faj eddig előkerült legépebb csontváza, vagy a Ditró környéki magmatizmus feltárt kőzetanyaga. Alsórákoson a bazaltos vulkanizmus, a Szent Anna-tó és a Mohos vulkáni kráterek kialakulása geológiai időben nagyon friss eseményeknek számítanak. Fotók és kiállított kőzetek, ásványok és kövületek segítségével szeretnénk megismertetni a látogatókat a régmúlt idők földtani eseményeivel, valamint a kihalt állatok kövületeivel."

Társszervezők: Dr. Jakab Gyula, Zólya László, Tóth Levente, László Károly, Wanek Ferenc, Szabó Imre, Kocs Irén, Kovács Alpár, Horváth István.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.