Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

hazatalalas plakat Molnar Zsolt Sztgyorgy 12014. október 21.

Hazatalálás, a szerves műveltség útján mottóval szervez ismeretterjesztő előadásokat a székelyudvarhelyi Human Reform Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi EGYTUDÁS EGYETEME. Ennek keretében 2014. október 21-én, kedden 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház stúdiótermében Magyar nyelv, magyar gondolkodás címmel tartanak előadást Molnár Zoltán ésMolnárné Czeglédi Cecília budapesti előadók.
„A tiszta magyar nyelv kincseinek megőrzése és tanítása” című könyv szerzői egy olyan tankönyvet alkottak, amely a magyar nyelv hang-, gyök- és képzőrendszeréből indul ki. „Oktatási módszertanában is a magyar nyelv toldalékoló lényegére épít. Az itt felvázolt rendszer betekintést ad a magyar nyelv valódi sajátosságaiba, legfőkép abba hogyan kell a gyököket, s finom továbbképzéseiket oktatni.” (dr.Marácz L.)

Dr. Molnár Zsolt (1966) ismerettudományi kutató, kutatási területe a kognitív folyamatok vizsgálata és leírása a szervezetekben, e munkája alapján kapott egyetemi doktori fokozatot 1996-ban a BME Társadalom és Természettudományi Karán vezetés és szervezésből. Ezen kívül okleveles villamosmérnöki diplomája van automatizálási ágazaton, tanulmányokat folytatott gazdasági és tanári területen. Jelenleg az ismerettudomány egységes szemléletű rendszerének kidolgozásával, illetve ennek a kapcsolódó területeken – nyelvészetben, tanítás- és neveléselméletben, szervezettudományban – történő alkalmazásával foglalkozik. Több tanulmány és könyv szerzője.
Legutóbb kiadott könyvei: Ismerettudomány – a megismerés és cselekvés alapjai, Czuczor és Fogarasi forradalmi igazságai, A magyar nyelv lényege, Hangok világa I-III.

Molnárné Czeglédi Cecília (1969) tanító, diplomáját 1991-ben kapta meg a Budapesti Tanítóképző Fősikolán. Ezen kívül közoktatás-vezetői, oktatási szakértői és vezetőtanári okleveleket szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Jelenleg tanítással, tanítás- és nevelésfejlesztéssel foglalkozik. Az ismerettudományi és jelentéstani alapokon létrehozott Molnár-Czeglédi-féle anyanyelvtanítási rendszer kidolgozója és alkalmazója. Munkája kiterjed e rendszer gyakorlati bevezetésére, az alkalmazás folyamatos irányítására és segítésére saját és más iskolákban is. Több tanulmány, oktatási segédeszköz és könyv szerzője ezeken a területeken.


0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.