Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

szekelyfold2014. október 28.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke sajtótájékoztatón nyilatkozott (1) arról, hogy a Friends of the Proiect on Ethnic Relations nevezetű "amerikai" civil szervezet kezdeményezésére és közvetítésével kerekasztal megbeszéléseken képviselték Székelyföld autonómia-ügyét. Tamás Sándor többek közt azt is elmondta, hogy a meghívottakat az amerikaiak választották ki, a résztvevők az RMDSZ elnökének tudtával és felhatalmazásával vettek részt a találkozókon. A román-magyar párbeszéd kapcsán fontosnak tartják a teljes átláthatóságot, tette még hozzá.

A teljes átláthatóság érdekében fontosnak tartjuk az alábbiakat a nyilvánosság elé tárni:

1. a Friends of the Proiect on Ethnic Relations nem amerikai, hanem román civil szervezet, egyesület, amelyet nem olyan rég, 2014. június 5-én jegyeztek be a bukaresti bíróságon (bejegyzési szám: 89);
2. alapítótagjai: Nicolae Mergeani, Victor Adrian Prodan, Constantin Beiu, cenzor: Carmen Elisabeta Dragoi  (2)
3. a felsorolt személyek az október 23-án őrizetbe vett Andrei Hrebenciuc által létrehozott bűnszövetség tagjai, ügyvédek, akik ellen a Korrupcióellenes Ügyészség jelenleg vizsgálatot folytat pénzmosás és  befolyásolás miatt, a nagy port kavart törvénytelen erdő-visszaszolgáltatások ügyében. (3)

Kérjük az érintett politikusok felelősségre vonását, hogy a számunkra nagyon fontos autonómiaügyet kompromittálták és megtévesztették a közösséget a hazugságaikkal! Egyben kérünk nyilvános magyarázatot arra, hogy milyen kapcsolatban állnak a fent említett bűnszövetkezettel.

Civil Felelősség 2014 társadalmi csoport
2014. október 28.

 

Vonatkozó dokumentumok:

 (1) Antal Árpád és Tamás Sándor autonómiát kértek Székelyföldnek az amerikaiak által szervezett román-magyar kerekasztalon
http://rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/antal-arpad-es-tamas-sandor-autonomiat-kertek-szekelyfoldnek-az-amerikaiak-altal-szervezett-roman-magyar-kerekasztalon#sthash.SDnHELyk.dpuf

(2) A Román Civil Szervezeti Adatbázis (Registrul National ONG) adatai
http://www.just.ro/MinisterulJusti%C8%9Biei/RegistrulNa%C5%A3ionalONG/tabid/91/Default.aspx

Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial – asociatii - partea a II-a

Nr. crt. 42601
Denumire: ASOCIAŢIA FRIENDS OF THE PROJECT ON ETHNIC RELATIONS
Numar inreg National: 17196/A/2014
Numar inreg instata: 89
Data inreg instanta: 05/06/2014
Data incheiere: 21/05/2014
Judet: BUCURESTI

Asociati/Fondatori: Nicolae Mergeani, Victor Adrian Prodan, Constantin Beiu

Scop: Asociatia are drept scop dezvoltarea multiculturalismului civic, lingvistic, confesional prin sustinerea pacii, convietuirii interetnice si cultivarea valorilor comune.

Consiliul Director este organul executiv numit pentru o perioada de 5 ani fiind format din 3 membri:  Nicolae Mergeani, in calitate de Presedinte, Victor Adrian Prodan, Constantin Beiu Cenzorul va realiza controlul activitatii economic-financiare si este desemnat in persoana doamnei Carmen Elisabeta Dragoi.


(3) DNA - COMUNICAT
23 octombrie 2014
Nr. 1500/VIII/3

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5431

„ (...) De asemenea, în cauză, s-a dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de:

MERGEANI NICOLAE, avocat,
PRODAN VICTOR ADRIAN, avocat 
DRĂGOI CARMEN ELISABETA, asociat şi administrator al societăţii comerciale Reședința Vârstnicilor SRL, 
toți pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani,
(...)
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.