Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

gyumolcsfa program logoA Háromszéki Közösségi Alapítvány beindítja az Egy fa a jövő nemzedékének című hosszú lejáratú programját, amelynek célja az őshonos gyümölcsfák visszatelepítése Háromszéken. Tervek szerint az alapítvány évente 1.500-2.000 gyümölcsfa csemetét oszt ki háromszéki települések között, pályázati úton, az első bonyolításra jövő év tavaszán kerül sor. A program kifutási ideje tíz év. A megvalósítás már elkezdődött: az októberi kuratóriumi döntés alapján az alapítvány 20.000 lejt fordít területvásárlásra, csemetekertet hoz létre, a program csemete szükségletének kielégítésére. 


A HKA a program költségeit egyrészt a közösségi kártyák használatából származó jövedelemből, másrészt nemzetközi pályázati források bevonásából és adománygyűjtő akciókból fedezi. Már van egy nyertes pályázat, a Viability Net cseh program 3000 euroval támogatja a programot. Az alapítvány ugyanakkor a Norvég alaphoz is benyújtott egy kétéves tervet, támogatás céljából.

A program megvalósításába az alapítvány különböző programok révén a közösséget széleskörben kívánja bevonni. A program üzenete: bizalom, jövő, hagyomány, egészség.

A program hivatalos indítására 2014. november 21-én délután hat órakor kerül sor az Orchidea rendezvényteremben, az alapítvány évzáró rendezvényén, a Közösségi Bálon. A Bál egyben jótékonysági rendezvény is, a belépőkből és a felkínált támogatásokból származó jövedelmet az alapítvány 2-4 ha földterület vásárlására és annak bekerítésére fordítja. A tavalyi Közösségi Bál konkrét eredménye az októberben felavatott kültéri edzőpark a Iorga úton, amelynek költségvetéséhez egyharmad arányban (4.000 lej) járult hozzá a bál bevétele.

A Közösségi Bál nem zártkörű rendezvény, belépő nélkül is részt lehet venni rajta. Szívesen látunk mindenkit, aki szimpatizál a Háromszéki Közösségi Alapítvány tevékenységével, a csemetekert kezdeményezést jónak tartja és támogatni kívánja. 

Háromszéki Közösségi Alapítvány
www.hka.ro

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.