Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sajtkeszito tanfolyam lam 012015. február 19.

Intenzív, gyakorlati jellegű sajtkészítő tanfolyamon vett rész február 10-13 között 13 háromszéki gazda az illyefalvi LAM Alapítvány és a MEOTIS Kft. közötti együttműködésnek köszönhetően. A nemrég bronz minősítéssel értékelt AgroFood Élelmiszeripari Klaszter keretén belül nem ez az első sikeres program, amelyet két tagszervezet bonyolít, azonban ez az első programszintű együttműködés vállalkozó és nonprofit intézmény között. Mint kiderült a jó sajt előállításához, a füstölt, érlelt, és forrázott sajttermékek elkészítéséhez komoly szaktudás és recept kell.


sajtkeszito tanfolyam lam 02A Bakó Zoltán sajtmester irányítása alatt zajló tanfolyamon az érdeklődők megtanulgatták, hogy hogyan lehet tejet oltani, a tejet szakszerűen elválasztani a savótól, hogyan lehet különböző sajtokat elkészíteni otthoni körülmények között. A képzésen résztvevő gazdák a három nap leforgása alatt elsajátíthatták a lágy és félkemény sajtok házi valamint házias készítését. A résztvevők a képző által biztosított tejből állítottak elő sajtokat, joghurtot, kefírt. A terv szerint a tanfolyam következő modulja a kemény és érlelt sajtok elkészítésére, érlelésére fog öszpontosítani, viszont ez a modul több időt vesz majd igénybe az érlelési folyamatokból kifolyólag. A tanfolyam-sorozat fő célja a régió gazdái körében meghonosítani egy alternatív tejfeldolgozási formát, amely nem csak jövedelem kiegészítő jelleggel bír, hanem egy ökológiai szempontból is életképes alternatívát jelent a piacon található sajtokkal szemben. (közlemény)


Dombi Örs
LAM Alapítvány

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.